Vanmarcke verbaast zichzelf met tweede plek en vorm in waaiergeweld Provence Wielrennen
Wielrennen

Vanmarcke verbaast zichzelf met tweede plek en vorm in waaiergeweld Provence

Vanmarcke verbaast zichzelf met tweede plek en vorm in waaiergeweld Provence

Dat Elia Viviani aan de meet moeilijk te kloppen zou zijn, dat had de ervaren Sep Vanmarcke wel begrepen in de eerste rit van de Tour de la Provence. Toch kon de Belg na afloop veel moed uit zijn tweede plek achter de Italiaanse sprinter putten, daar hij overeen bleef in het waaiergeweld.

Na afloop deed Vanmarcke zijn zegje voor de camera van Eurosport. 'Iedereen wist dat er veel wind zou staan en dat er waaiers zouden komen. Je moest voorzichtig zijn, maar niet té voorzichtig. Bij de eerste mogelijkheid opende Filippo Ganna het gas en was het ook meteen gedaan', aldus de renner van Israel-Premier Tech.

'Het ging heel snel en het was zwaar, maar iedereen werkte lang goed samen tot de wind wat draaide. Vanaf dat moment reden de klassementsmannen door, wij (ploegmaat Mads Würtz Schmidt en Vanmarcke zelf, red.) hoefden dat niet per sé meer te doen want we komen hier niet voor een klassement.'

'We maakten de verdeling dat Mads aan zou vallen en ik zou wachten op mijn sprint', verklaart Vanmarcke, die dat beloond zag worden met plek twee. 'Daar ben ik wel wat door verrast, aangezien mijn winter heel slecht was door knieproblemen. Ik had geen idee waar ik zou staan, maar ik ben goed in de wind. Ik wist dat het onmogelijk zou zijn om Viviani te verslaan, maar desondanks ben ik blij', besluit de opgetogen Belg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws