Vaste Australische trainingsmaat Van der Poel deelt smakelijke anekdotes over croissants, Justin Bieber en meer Wielrennen
Wielrennen

Vaste Australische trainingsmaat Van der Poel deelt smakelijke anekdotes over croissants, Justin Bieber en meer

Vaste Australische trainingsmaat Van der Poel deelt smakelijke anekdotes over croissants, Justin Bieber en meer

Wereldkampioen Mathieu van der Poel begint zaterdag in Milaan-Sanremo aan zijn wegseizoen 2024, wat hij grotendeels voorbereidde in Spanje. Daar werkte de Nederlander de nodige trainingen af met zijn vaste trainingsmaat Freddy Ovett, een 30-jarige Australiër. Sporza sprak met Ovett richting La Primavera.

De man uit Oceanië was in 2018 kortstondig stagiair bij WorldTour-ploeg BMC, aan de zijde van onder meer Greg Van Avermaet. De Belg bracht Ovett en Van der Poel bij elkaar. 'Greg deed een laatste training voor het WK met Mathieu en ik reed met hen mee. Nadien zei Mathieu dat ik altijd iets mocht laten weten als ik een trainingspartner zocht. Wat later gingen we samen op pad en dat was een amusante rit. Toen zijn we snel goede vrienden geworden. Ik ben zelfs nog meer onder de indruk van de persoon Mathieu. Hoe vriendelijk hij is, hoe hij geniet van het leven en zijn prioriteiten kent', aldus de Aussie.

Ovett ziet dat Van der Poel goed in zijn vel steekt. 'Weet je, Mathieu is momenteel gewoon heel gelukkig. En als hij gelukkig is, dan rijdt hij snel. Dat heb ik de voorbije weken aan den lijve ondervonden. Ik zag dat hij elke dag beter werd. Mathieu lijkt zich altijd goed te voelen. Als we samen een lange trainingsrit doen, is hij de dag erna weer helemaal fris. Dan voert hij het tempo op tijdens de recovery ride. Hij herstelt heel snel van een work-out, waar mensen normaal twee weken van in bed liggen', duidt de Aussie.

Ovett en Van der Poel maken plezier tijdens trainingsritten

De vaste trainingsmaat van Van der Poel komt ook nog met wat leuke anekdotes van de ritten samen. 'We houden elke training halt bij een koffiehuis om een koffietje en een taartje te eten. Tijdens een training van zeven uur eet Mathieu tijdens de koffiestop drie croissants en drinkt hij drie flat whites', lacht Ovett. 'We genieten er ook van om samen te zingen op de fiets. Toeristen kijken soms raar op als ze ons bezig horen. Mathieu is een grote Justin Bieber-fan, the old school-liedjes', vervolgt hij met een grijns bij Sporza.

nysvdpoelevenepoel

Ook Remco Evenepoel ging al eens mee met de twee. 'Het zijn goede vrienden die een prima relatie hebben. Remco is gemotiveerd en wil dat hij en Mathieu samen alle klassiekers winnen dit voorjaar. Wat volgens mij mogelijk is', stelt de Aussie, die ook aangeeft dat Van der Poel respect heeft voor Tadej Pogacar als rivaal en makker. 'Hhij volgt graag wat er gebeurt in de koers. Mathieu was natuurlijk onder de indruk in de Strade, maar niet verrast. Hij weet beter dan wie ook wat het niveau van Tadej is.'

Tot slot: wat verwacht Ovett van zijn maat in zijn eerste koers van het jaar, Milaan-Sanremo? 'Hij zal opnieuw solo aankomen op de Via Roma. Mathieu heeft wel de luxe dat hij de koers al gewonnen heeft. Het is dus niet erop of eronder voor hem. Wat ik zaterdag ga doen? Een lange training en dan het laatste uur van de koers bekijken met een biertje in de hand', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws