🎥 Lampaert met opvallende koersactie in finale Bredene Koksijde Classic: Belg blokkeert Eddy Wielrennen
Wielrennen

🎥 Lampaert met opvallende koersactie in finale Bredene Koksijde Classic: Belg blokkeert Eddy

🎥 Lampaert met opvallende koersactie in finale Bredene Koksijde Classic: Belg blokkeert Eddy

De Bredene Koksijde Classic werd gewonnen door Luca Mozzato, die Dylan Groenewegen op de streep naar plaats twee verwees. Op anderhalve kilometer van de meet zagen we echter nóg iets opvallends gebeuren. Yves Lampaert (Soudal Quick-Step) versperde Patrick Eddy (dsm-firmenich PostNL) namelijk op ietwat aparte wijze de weg.

Vooraleer de massasprint écht een feit was, zagen we verschillende aanvalspogingen. Onder anderen Nils Politt (UAE Team Emirates) en Otto Vergaerde (Lidl-Trek) trachtten aan een onderneming te beginnen. Op acht kilometer van het einde was het Politt die aanviel, met onder meer Daan Hoole (Lidl-Trek) en Lampaert in zijn spoor. Ook Dries De Pooter (Intermarché-Wanty) en Eddy slopen toen mee, zonder al te veel over te nemen. Eddy was wel bij de pinken op het moment dat Lampaert nog eens aanzette, maar deed de duo-aanval vervolgens dood door niet vol mee te rijden. Lampaert maakte er dan maar een persoonlijke zaak van om Eddy niet te laten winnen.

Lampaert versus Eddy doet denken aan Wellens-incident in 2022

De actie van Lampaert leidde tot veel reacties op sociale media. Het lid van The Wolfpack dwong Eddy eerst naar de kant van de weg. Wanneer zijn collega-renner dat probeert te vermijden door naar links te gaan, gaat Lampaert ook maar naar links, waarmee de persoonlijke vete een feit leek.

In 2022 deed er zich een soortgelijke situatie voor bij Lampaert, die het toen aan de stok had met landgenoot Tim Wellens. Lampaert werd toen gediskwalificeerd na de slotrit van de Baloise Belgium Tour. Hij zou Wellens té opzichtig hebben geblokkeerd tijdens de Gouden Kilometer, die beslissend was voor de strijd om de eindzege, waarin Wellens het onderspit delfde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws