Vaughters ondersteunt woorden Van Aert en Pogacar na WK: 'Dat maakt de koers stom en silly' Wielrennen
Wielrennen

Vaughters ondersteunt woorden Van Aert en Pogacar na WK: 'Dat maakt de koers stom en silly'

Vaughters ondersteunt woorden Van Aert en Pogacar na WK: 'Dat maakt de koers stom en silly'

Het is een doorlopende vraag in de wielersport: hoe kan de sport interessanter gemaakt worden? Als het aan Jonathan Vaughters, manager van EF Education-EasyPost, ligt alvast niet door het weghalen van oortjes, waar in het verleden wel eens voor geopperd werd.

Dat vertelde de Amerikaan in een video van thecyclingdane op Youtube. 'De oortjes weghalen: het enige wat dat zou doen is wat er gebeurde op het WK. Wout van Aert wist niet eens dat hij aan het sprinten was voor de zilveren plak, dat maakt het koersen gewoon stom.' Van Aert eindigde uiteindelijk als vierde op het WK, achter Christophe Laporte en Michael Matthews en natuurlijk Remco Evenepoel. Na afloop repte hij net als Laporte en Tadej Pogacar over een onduidelijke wedstrijdsituatie.

'De coureurs hebben dan gewoon geen informatie, je kan geen info halen uit een tekening van iemand op een bord langs de weg. Dat is silly, onnozel', onderstreept Vaughters, zelf jarenlang coureur. 'Als je de oortjes verbiedt haal je de informatie weg en zorg je voor een random koersverloop. Ik denk niet dat dat de weg (op het WK misschien na), die we op moeten.'

Vaughters: 'In de Verenigde Staten spelen teams een cruciale rol'

'Iets wat de sport wel zou kunnen helpen op de lange termijn is dat de teams franchises van de sport worden. Zoals in de Verenigde Staten, waar de teams een cruciale rol spelen', verklaart Vaughters, die zelf ook ervaring heeft met het verliezen en zoeken van nieuwe sponsors. Zo heeft hij sinds 2008 al naamgevers Garmin, Chipotle, Slipstream, Transitions, Cervélo, Sharp, Barracuda, Cannondale, Drapac, EF, Nippo en EasPost gehad met zijn ploeg.

'Er zijn veel dingen die ik niet leuk vind aan mijn geboorteland, maar wat ik wel leuk vind is dat de Denver Broncos (American Football-club) altijd de Denver Broncos zijn. Het zou ook voor de wielersport goed zijn, want het trekt fans aan en het zorgt voor binding met de atleten. Ik denk dat het de sport ook competitiever zou maken', sluit Vaughters af.

De Amerikaan wist met zijn ploeg EF Education-EasyPost op het nippertje in de WorldTour te blijven afgelopen jaar, waar hij ook meermaals kritiek op uitte. Zo stelde hij dat het voortbestaan van zijn ploeg in gevaar zou komen bij degradatie. Uiteindelijk degradeerden Lotto Soudal en Israel-Premier Tech.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws