Vingegaard kijkt verder dan Pogacar: 'Juan Ayuso maakte in de lente al veel indruk op me' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard kijkt verder dan Pogacar: 'Juan Ayuso maakte in de lente al veel indruk op me'

Vingegaard kijkt verder dan Pogacar: 'Juan Ayuso maakte in de lente al veel indruk op me'

Jonas Vingegaard was afgelopen weekend in Japan te vinden voor het Saitama Criterium vanuit de ASO aldaar, waar hij ook met de pers uit dat land sprak. De Deen gaf daarin te kennen dat hij de komende jaren rekening gaat houden met een andere UAE-man dan Tadej Pogacar.

'Mijn beste dag op de fiets dit jaar was zeker de rit naar de Col du Granon in de Tour de France', stelt Vingegaard, die in die rit de leiding in de Tour pakte en ook niet meer afstond tot het einde in Parijs. 'Dat was mijn beste dag op de fiets ooit zelfs, denk ik. Ik had toen de beste benen die ik ooit heb gehad', concludeerde de ritwinnaar, die het geel die dag pakte van Pogacar.

'Welke renner het meeste indruk op mij heeft gemaakt? Dat is een lastige vraag. Ik denk Juan Ayuso van UAE-Team Emirates', benoemt Vingegaard in gesprek met J SPORTS de jonge Spanjaard van dezelfde ploeg als Pogacar. Hij maakte in de lente al veel indruk op me, maar deed het vervolgens ook heel goed in de Vuelta. Hij heeft een heel goed jaar gedraaid en is iemand waar we de komende jaren rekening mee moeten gaan houden.'

Vingegaard geniet als liefhebber van Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Ook de liefhebber in Vingegaard kwam nog aan bod, daar hij de vraag kreeg welke wielerwedstrijden hij het leukst vindt om zelf te zien. 'De leukste koers om te kijken voor mij is de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Dat zijn de meest interessante wedstrijden om te zien, ik vind het heel mooie races.' Om te kijken dan, want met zijn postuur wordt het voor Vingegaard heel moeilijk om te excelleren in die klassiekers.

Komend jaar zal Vingegaard zich vermoedelijk weer richten op de Tour de France. De Deen sprak al uit zijn titel graag te willen verdedigen, maar voor een bevestiging lijkten we te moeten wachten tot december. Dan doet Jumbo-Visma de plannen voor 2023 definitief uit de doeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws