Vermeersch komt net tekort in Veneto, winst is voor Brabantse Pijl-winnaar Godon Wielrennen
Wielrennen

Vermeersch komt net tekort in Veneto, winst is voor Brabantse Pijl-winnaar Godon

Vermeersch komt net tekort in Veneto, winst is voor Brabantse Pijl-winnaar Godon

Dorian Godon heeft de Giro del Veneto gewonnen. De Italiaanse eendagskoers - die sinds 2021 een doorstart kende - werd beslist met een punch op de Monte Berico, die in totaal vijf keer werd beklommen. Na 170 kilometer bleek Godon de sterkste van het stel. Florian Vermeersch reed zichzelf knap naar het podium.

Om 12.45 uur vertrok het peloton vanuit Tombolo. Zes renners vormden al rap de kopgroep van de dag. Stan Dewulf (AG2R), Davide De Cassan (EOLO), Brent Van Moer (Lotto-Dstny), Joey Rosskopf (Q36.5), Jonas Abrahamsen (Uno-X) en Michael Belleri (Biesse-Carrera) kregen vier minuten cadeau van het peloton, waar UAE Team Emirates met een ijzersterke ploeg de controle nam.

Kopgroep dunt al snel uit, favorieten houden zich koest

Toen we na honderd kilometer (en reeds vier klimmetjes in de benen) het finale-circuit op kwamen, was er nog een verschil van drie minuten. Alpecin-Deceuninck mengde zich aan het front van het peloton. Vooraan bleven de sterksten in deze fase over, met De Cassan en Belleri die het tempo niet langer konden volgen. Zo hadden we vier overgebleven leiders, met nog vijftig kilometer voor de wielen.

We hadden tot op dit moment de finish één keer gepasseerd en nog vier keer Monte Berico te gaan. Dit klimmetje van 700 meter aan dik acht procent gemiddeld zorgde lang niet voor afscheiding. Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck) en Jordan Labrosse (AG2R) probeerden het wel, maar daarvoor lag het tempo van UAE en ook Jayco-AlUla te hoog. Ook Israel-Premier Tech had plannen.

Ook Rosskopf moest de rol lossen voorin, waardoor we richting de finale van de wedstrijd nog drie leiders hadden: Dewulf, Van Moer en Abrahamsen. Met nog tien kilometer voor de wielen, hadden zij een voorsprong van negentien seconden. Q36.5 was met Rosskopf hun mannetje voorin kwijt, waardoor die ploeg opnieuw het offensief koos. Mark Donovan probeerde de sprong te maken naar de koplopers. Veel renners reageerden, onder wie Matteo Trentin. Het gat met de koplopers was dan ook in een mum van tijd gedicht.

Vermeersch en Johannessen vallen aan en komen daarna tekort in de sprint

Met nog zes kilometer te rijden zag Florian Vermeersch zijn kans schoon. De klassiekerspecialist van Lotto-Dstny kreeg Tobias Halland Johannessen (Uno-X) met zich mee. Beide heren zijn goed in vorm en het peloton gaf hen dan ook weinig ruimte. Twee kilometer na de aanval, werden ze alweer ingerekend. Het voorkomen van een sprint, leek onvermijdelijk.

Die sprint liep wel omhoog, waardoor een grote groep renners kans maakte op de zege. In de laatste kilometers volgden geen nieuwe uitvalspogingen. AG2R trok al snel het pak in gang, in dienst voor Godon. Mannen als Marc Hirschi konden niet mee met de krachtige versnelling van de Fransman. Godon won, voor Johannessen en Vermeersch.

Uitslag Giro del Veneto 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws