Lolbroek Roglic geeft niets prijs na sterke tijdrit: 'Kuss is de leider, hij draagt het rood' Wielrennen
Wielrennen

Lolbroek Roglic geeft niets prijs na sterke tijdrit: 'Kuss is de leider, hij draagt het rood'

Lolbroek Roglic geeft niets prijs na sterke tijdrit: 'Kuss is de leider, hij draagt het rood'

Primoz Roglic keek tevreden terug op zijn tijdrit in de Vuelta a España. De Sloveen van Jumbo-Visma hield de schade knap beperkt op wereldkampioen tijdrijden en uitdager in het klassement Remco Evenepoel. De Belg pakte twintig seconden terug. Onderling is het verschil nu 27 seconden in de tussenstand. In de rituitslag was de eindtijd van Roglic goed voor een derde plaats.

Na afloop reageerde Roglic goedgemutst bij Eurosport. 'Ik heb veel afgezien, maar ik ben blij met het resultaat.' Op voorhand vreesde de winnaar van de Giro voor een groter verschil ten opzichte van Evenepoel. 'Het had veel erger kunnen zijn, dus we mogen niet klagen. Hier ben ik heel blij mee. Remco is de wereldkampioen tijdrijden en hij is altijd supersterk.''

Roglic verloor dus enkel op Evenepoel tijd als directe concurrent voor de eindzege. 'Mijn powermeter liet goede getallen zien. De cijfers waren goed en ik ben echt vol gegaan. Dus ja, wat moet ik zeggen? Ik ben gewoon blij met het resultaat', houdt Roglic het zoals altijd kort en krachtig.

Wie is de leider bij Jumbo-Visma? 'Kuss is nog altijd de man in het rood'

Waar ploegleider Marc Reef na afloop liet doorschemeren voorlopig geen keuze te willen maken tussen Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Roglic als absolute kopman, geeft ook Roglic een mogelijke rangorde niet prijs. Op typische wijze schetst hij de huidige stand van zaken binnen de ploeg, al moeten we die gezien zijn grappenmakerij met een korreltje zout nemen. 'Kuss is nog altijd de man in het rood, hé. We gaan volledig voor Sepp', zegt hij lachend.

Kuss voert het klassement aan met een voorsprong van 26 seconden op Marc Soler van UAE Team Emirates. Evenepoel is de nummer drie op 1.09 minuut. Roglic zit daar dus 27 seconden achter. Vingegaard bevindt zich met 2.22 minuten op wat grotere achterstand in de algemene rangschikking. De etappe van woensdag finisht na een vlakke aanloop bergop, al is de klim mogelijk niet zwaar genoeg voor een strijd tussen de klassementsrenners.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws