Verrassing! Jumbo-Visma geeft 28-jarige ex-militair Bart Lemmen tweejarig contract Wielrennen
Wielrennen

Verrassing! Jumbo-Visma geeft 28-jarige ex-militair Bart Lemmen tweejarig contract

Verrassing! Jumbo-Visma geeft 28-jarige ex-militair Bart Lemmen tweejarig contract

Bart Lemmen koerst de komende twee jaar voor Jumbo-Visma, zo maakt de Nederlandse ploeg woensdag bekend. De 28-jarige coureur, die als oud-militair pas één jaar fulltime prof is, komt over van het Amerikaanse Human Powered Health. Hij wordt de 27e renner van Jumbo-Visma voor 2024.

'We zijn heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen als hij kennis maakt met ons begeleidingsprogramma', vertelt sportief directeur Merijn Zeeman in een persbericht. 'Bart beoefent het wielrennen nog maar net als topsport. Daarvoor heeft hij een intensieve militaire opleiding gehad en combineerde hij wielrennen met een zware baan bij defensie. Dat triggert ons. Ondanks geringe training en begeleiding heeft hij interessante dingen laten zien in wedstrijden en getuigen zijn fysieke waarden van veel potentieel.'

Lemmen zelf is uiteraard ook dolblij. 'Ik kijk gigantisch uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn a-typische wielercarrière. Het was begin dit jaar al een grote verandering om van officier bij de Luchtmacht de overstap te maken naar fulltime profwielrenner. Ik heb de afgelopen maanden mooie stappen gemaakt in fysiek opzicht en in het wennen aan het leven als topsporter', legt hij uit.

Lemmen is 'ontzettend gretig' voor stap naar Jumbo-Visma

'Het is fantastisch dat dit zich nu uitbetaalt en Team Jumbo-Visma mijn potentie ziet. Ik ben trots dat ik de kans krijg om er samen alles uit te halen de komende twee seizoenen en heb er vertrouwen in dat het een succes zal worden. Ik ben ontzettend gretig om resultaten te behalen met het team, en om mijzelf zoveel als mogelijk te ontwikkelen als renner', aldus Lemmen.

Hij eindigde het afgelopen jaar onder meer als vierde op het NK en werd vijfde in de Ronde van Slowakije. 'Het ontwikkeltraject met de ploeg zal uitwijzen waar ik het meeste van waarde kan zijn. Ik verwacht dat dit een mooie ontdekkingsreis gaat worden. Ik heb er in elk geval heel veel zin om met het team aan de slag te gaan, zowel in de voorbereiding als in de koersen', concludeert de coureur, die zichzelf voornamelijk als tijdrijder en heuvelspecialist ziet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws