Verrassing op Belgisch kampioenschap bij de vrouwen: De Baat neemt trui over van Kopecky Wielrennen
Wielrennen

Verrassing op Belgisch kampioenschap bij de vrouwen: De Baat neemt trui over van Kopecky

Verrassing op Belgisch kampioenschap bij de vrouwen: De Baat neemt trui over van Kopecky

Kim De Baat mag zichzelf het komende jaar Belgisch kampioene wielrennen noemen. De renster greep verrassend de zege, nadat ze in de finale met enkele andere vrouwen was weggesprongen. Lotte Kopecky kwam in het stuk niet voor.

Het Belgisch kampioenschap bij de vrouwen was lange tijd een zeer open koers. Op het parcours rond Middelkerke probeerden verschillende keren kleine groepjes rensters weg te muizen bij het peloton. Vaak kregen zij echter weinig ruimte. Favoriete Kopecky hield zich het grootste gedeelte van de koers koest. Zij kon zich laten meevoeren met het peloton.

Verrassing in de maak in België

Kopecky leek zich al op te mogen maken voor een massasprint, maar het was op elf kilometer van de finish opnieuw raak: een groepje van zes ontsnapte en pakte een kleine voorsprong. Kim De Baat, Julie Hendrickx , Lone Meertens, Sara Maes, Fien Van Eynde en Fauve Bastiaenssen waren de namen die wegsprongen. Door het gebrek aan organisatie in het peloton mochten zij plots ruiken aan een overwinning.

In het peloton ging het duidelijk niet hard genoeg. Dat was goed te zien aan de nieuwe aanvallen die vanuit de grote groep volgden. Kopecky moeide zich er niet mee. In plaats daarvan was het Alana Castrique die nog een stevige versnelling in de benen had. In de laatste kilometers van de wedstrijd probeerde zij nog toe te rijden naar de kop van de koers. Onder de vod sloot zij aan bij de koploopsters.

De Baat zorgt voor enorme stunt

De zeven vrouwen gingen uiteindelijk onderling uitmaken wie er met de Belgische driekleur naar huis mocht. Castrique ging van ver aan, maar kon haar inspanning met de wind op kop onmogelijk lang vasthouden. Wie uiteindelijk wel over de snelste benen beschikte, was De Baat. De renster van Plantur-Pura was na een indrukwekkende race van haar kant de beste in de sprint. Zij neemt de trui over van Kopecky.

Achter De Baat was het nog Van Eynde die naar de tweede plaats reed, voor Maes. Uit het peloton was in de slotfase Sanne Cant nog weggesprongen, maar zij strandde op negen seconden achterstand van de koploopsters. In het peloton sprintte Shari Bossuyt het snelst en finishte daarmee als negende.

Uitslag BK wielrennen 2022 vrouwen

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws