Update | Sagan kan gewoon naar Tour na positieve coronatest: 'Gelukkig asymptomatisch' Wielrennen
Wielrennen

Update | Sagan kan gewoon naar Tour na positieve coronatest: 'Gelukkig asymptomatisch'

Update | Sagan kan gewoon naar Tour na positieve coronatest: 'Gelukkig asymptomatisch'

(19 juni 2022) Het zit Peter Sagan niet mee. De Slowaak kampte lange tijd met vormproblemen na een coronabesmetting in de winter, maar kon in de Ronde van Zwitserland zijn rentree in koers eindelijk weer maken. In die ronde is hij opnieuw besmet geraakt met het virus.

Sagan maakte het nieuws van de besmetting bekend via zijn Twitter-account. Hij testte na afloop van de zevende etappe positief op het virus, maar is naar eigen zeggen asymptomatisch. 'Ik voel me goed, maar moet wel de wedstrijd verlaten. Bedankt voor jullie steun en ik zal jullie op de hoogte houden', schrijft hij bij het bericht.

De meervoudig wereldkampioen wielrennen heeft de afgelopen maanden moeite gehad met het vinden van het juiste vormpeil, nadat hij in de winter een trainingsachterstand opliep. In Zwitserland leek hij weer op de goede weg terug te zijn, met een etappezege tot gevolg.

Update - 26 juni 2022 (11.30 uur): Sagan van start in Tour de France

De recente positieve coronatest van Peter Sagan heeft geen invloed op zijn deelname aan de Tour de France. De persverantwoordelijke van TotalEnergies laat aan VeloNews weten dat de Slowaak nog altijd van de partij is bij de start in Kopenhagen.

Sagan zit alweer op de fiets en zal deze zondag meedoen om de nationale titel: 'Hij mist nog wat kilometers in de benen. Dat is nu belangrijker dan de overwinning op het nationaal kampioenschap. Daarna komt Kopenhagen eraan. Gelukkig was hij asymptomatisch, met nul problemen. Dus alles is goed.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws