Verrassing van de dag Felix Gall stormt de top tien binnen: 'Ik vroeg me af wat ik daar aan het doen was' Wielrennen
Wielrennen

Verrassing van de dag Felix Gall stormt de top tien binnen: 'Ik vroeg me af wat ik daar aan het doen was'

Verrassing van de dag Felix Gall stormt de top tien binnen: 'Ik vroeg me af wat ik daar aan het doen was'

Felix Gall heeft in de veertiende etappe van de Tour de France een zaakje gedaan in het algemeen klassement. De 25-jarige Oostenrijker van AG2R Citroën Team sloop de afgelopen dagen omhoog en klom zaterdag plots met de besten. Door een zevende plaats in de daguitslag staat hij nu negende in het klassement.

'Ik heb zoveel pijn geleden', begint Gall zijn analyse van de dag. Want het kwam zeker niet vanzelf voor de klimmer, die dit seizoen in de Ronde van Zwitserland al een rit won. 'Jumbo-Visma heeft vanuit de start zo hard gereden en ze hebben de kopgroep constant gecontroleerd. Ze hadden geen kans. Ik voelde me bij de start niet zo goed, ietwat geblokkeerd en de voorlaatste klim deed zoveel pijn, dat ik bijna moest lossen.'

Dat gebeurde allemaal niet en dus zat Gall op de slotklim van de dag plots in het wiel bij Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar, Carlos Rodriguez, Jai Hindley, Adam Yates en Sepp Kuss. 'Ik ben blij met hoe de dag is gegaan, ook al zat ik de hele dag op de limiet. In de afdalingen had ik het zelfs moeilijk, dus was ik blij dat ik het wiel van Jai vond.' Hij finishte uiteindelijk samen met Hindley op 1.46 minuten van winnaar Rodriguez.

Gall keek met open mond om zich heen

Prachtig natuurlijk, helemaal als we de reactie zien van Gall, die duidelijk nog niet gewend is aan deze situaties. 'Op de laatste klim keek ik rond en vroeg ik me af wat ik daar aan het doen was. Het is een verrassing voor mij, al is het nog maar het einde van de tweede week. Iedereen is vermoeid en ik hoop dat ik dit kan volhouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws