Gevallen Hindley moet Rodriguez nu één seconde voorlaten in strijd om podium: 'Hele dag met pijn gereden' Wielrennen
Wielrennen

Gevallen Hindley moet Rodriguez nu één seconde voorlaten in strijd om podium: 'Hele dag met pijn gereden'

Gevallen Hindley moet Rodriguez nu één seconde voorlaten in strijd om podium: 'Hele dag met pijn gereden'

Jai Hindley stond er zo goed voor, maar de Australiër van BORA-hansgrohe zag zijn derde plaats in de Tour de France zaterdag uit z'n handen glippen. Hij lag er in het begin van de etappe bij, bij een massale crash en betaalde daarvoor in de finale de rekening.

'Na de crash heb ik de hele dag met pijn gereden', zo vertelt Hindley over zijn lijdensweg naar de finish, via de officiële kanalen van BORA. 'Ik denk niet dat het heel serieus is, misschien meer een spierblessure. Ik heb veel geleden, vooral staand op de pedalen. Dat is niet ideaal op een dag als deze, maar dat is ook wielrennen. Gezien de omstandigheden denk ik dat ik het oké heb gedaan.'

Hindley kwam uiteindelijk, samen met de verrassende Felix Gall, op 1.46 minuten van winnaar Carlos Rodriguez binnen. Maar laat die Rodriguez nu net de grote concurrent zijn voor plek drie. 'Ik ben blij met hoe ik vandaag heb gereden en nu zullen we moeten zien of ik hiervan kan herstellen', aldus Hindley, die nu op plek vier staat in het klassement, één seconde achter Rodriguez van INEOS Grenadiers.

Yates dronk te weinig, Gaudu kon niet harder

Naast Hindley verloren ook Simon Yates (Jayco-AlUla) en David Gaudu (Groupama-FDJ) in de top tien tijd en plaatsen. Yates zoekt de reden van zijn tijdverlies in een te kort aan vocht. 'Ik was gedehydrateerd aan de finish, dat was niet ideaal. Ik stond onder druk, ook in de afdalingen, waardoor ik te weinig bidons heb kunnen pakken. Hier moeten we nu van herstellen', aldus de Brit via de sociale kanalen van z'n ploeg. Hij staat nu zevende, op een kleine negen minuten van Jonas Vingegaard.

Gaudu is inmiddels afgezakt naar plek tien, na opnieuw een moeilijke dag. Hij kreeg samen met landgenoot Guillaume Martin (Cofidis, nu twaalfde) zes minuten aan de broek en staat nu al op dik twaalf minuten. 'Ik ging volle bak, sneller kon ik niet. Ik kan er niet veel over zeggen, alleen dat ik graag een etappe zou winnen zoals Rodriguez vandaag heeft gedaan. Ik had een mindere dag, een tandje minder dan de andere dagen. We moeten deze dag snel vergeten en ons concentreren op zondag. Ik ben niet teleurgesteld, het is zoals het is. Diep vanbinnen wil ik heel graag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws