Tweede keer, goede keer voor Matej Mohoric in Ronde van Valencia: Sloveen wint tweede rit na meesterlijke afdaling Wielrennen
Wielrennen

Tweede keer, goede keer voor Matej Mohoric in Ronde van Valencia: Sloveen wint tweede rit na meesterlijke afdaling

Tweede keer, goede keer voor Matej Mohoric in Ronde van Valencia: Sloveen wint tweede rit na meesterlijke afdaling

Matej Mohoric heeft donderdagnamiddag de tweede rit in de Ronde van Valencia gewonnen. De Sloveen soleerde naar de triomf in La Valldigna. De Italiaan Alessandro Tonelli, die de eerste rit op zijn naam had geschreven, blijft leider.

De tweede etappe was eigenlijk een kopie van de eerste en dus weer een voor de avonturiers. Echt lastig werd het gedurende de dag nergens, maar het was wel listig genoeg om de pure sprinters het leven zuur te maken. Starten deden we in Canals en we kregen al snel zeven vluchters, waarvan vijf Spanjaarden: Txomin Juaristi (Euskatel-Euskadi), Gorka Sorarrain (Caja Rural-Seguros RGA), Eugenio Sanchez (Equipo Kern Pharma) en José Maria Garcia (Illes Balears Arabay Cycling). Het Bingoal WB-duo Johan Meens en Sébastien Van Poppel vertegenwoordigden de lage Landen.

Als eerste beklimming kregen de renners de Alto de Genoves (2,9 km a 5,2%) voor de kiezen. Bij de vluchters, die ondertussen hun voorsprong tot twee minuten hadden laten uitlopen, graaide Meens de punten mee voor Sorarrain en Juaristi. Zijn Belgische ploeggenoot kende echter mechanische problemen en moest de kopgroep laten gaan. Het peloton, waar Bardiani-CSF de boel onder controle hield in functie van leider Tonelli, liet de vluchters nooit echt ver wegrijden.

Mohoric toont zich opnieuw meesterdaler

Op La Drova (3,4 km a 6,5%), de tweede col van de dag, waren de posities omgekeerd op de top. Sorarrain stak Meens de loef af, Juarista werd andermaal derde. De voorsprong van de Spanjaarden en de Belgen brokkelde langzamerhand af en we mochten ons opmaken voor de de Alto Pla de Corrals (5 km a 3,9%). Sorrarain had al snel door dat het vechten tegen de bierkaai werd en liet zich nog voor de beklimming uitzakken.

De beklimming was absoluut geen maat voor niets, want er werd stevig gedemarreerd door Aleksandr Vlasov, Santiago Buitrago, Felix Grossschartner en Mohoric. De afzink was uiteraard spek naar de bek van Mohoric, die met een meesterlijke afdaling iedereen losreed en solo over de streep kwam. De Italianen Giovanni Lonardi (Polti Kometa) en Simone Consonni (Lidl-Trek) vervolledigden het podium.

Uitslag rit 2 Ronde van Valencia 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws