Bauhaus verslaat Mareczko in sprintetappe Hongarije bij rentree Teunissen Wielrennen
Wielrennen

Bauhaus verslaat Mareczko in sprintetappe Hongarije bij rentree Teunissen

Bauhaus verslaat Mareczko in sprintetappe Hongarije bij rentree Teunissen

Phil Bauhaus heeft de eerste etappe in de Ronde van Hongarije gewonnen. In een massasprint was hij de sterkste in Kaposvár, waar een kaarsrechte weg het decor was voor de sprint. Hij versloeg Jakub Mareczko en Jordi Meeus.

In de Ronde van Hongarije stond woensdag de eerste van vijf etappes op het programma. De etappe kende een heuvelachtig begin, maar niks leek een massasprint in de weg te staan. Mike Teunissen maakte zijn rentree in het peloton, nadat hij het gehele voorjaar moest overslaan vanwege een valpartij (13 februari) op het trainingskamp van zijn ploeg Jumbo-Visma.

Aangezien de kans op een massasprint groot was, waren de ogen vooral gericht op Mareczko. De 27-jarige Italiaanse sprinter van Vini Zabù won vorig jaar namens CCC Team nog drie etappes in Hongarije. Voor het zover was, maakten drie vluchters deel uit van de kopgroep van de dag. De Pool Patryk Stosz (Voster ATS Team), de Spanjaard Diego Pablo Sevilla (EOLO-Kometa) en de Belg Fabio Van Den Bossche (Sport Vlaanderen - Baloise) bouwden vroeg in de etappe een voorsprong op van ruim drie minuten. De Pool kwam op het enige klimmetje van de dag als eerste boven en pakte daarmee de rode bergtrui.

Spoorwegovergang hindert kopgroep, massasprint onontkombaar

Op zestig kilometer van de meet was de voorsprong van de drie al teruggebracht tot onder de twee minuten, dit was mede te wijten aan de ploeg van Mareczko. Hierna moesten de koplopers met nog dertig kilometer te rijden wachten bij een spoorwegovergang. De al kleine voorsprong die ze hadden, verdween hierdoor als sneeuw voor de zon. Van een voorsprong van 1.38 minuten was na deze gebeurtenis nog slechts een halve minuut over. Met nog acht kilometer te gaan werd de vluchtgroep definitief ingerekend, Van Den Bossche als laatste, en maakte het peloton zich op voor de eindsprint.

De belangrijkste sprinters van de koers werden in de laatste paar kilometers op de brede wegen goed voorin gehouden, maar geen enkele ploeg wist de volledige controle te behouden. Na de laatste bocht zat Bahrain Victorious het beste gepositoneerd, werkend voor Bauhaus. In de laatste rechte lijn pakte hij ook snel een voorsprong, maad als een duveltje uit een doosje kwam Mareczko slalommend nog opzetten. Hij kwam echter te laat. Bauhaus won de sprint en kon zijn armen in de lucht steken. De jonge Nederlander Olav Kooij van Jumbo-Visma eindigde als zevende.

Uitslag etappe 1 en klassementen Ronde van Hongarije


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws