Vertrekkende Jumbo-Visma-renster Anouska Koster blikt terug op 'een van haar beste jaren' Wielrennen
Wielrennen

Vertrekkende Jumbo-Visma-renster Anouska Koster blikt terug op 'een van haar beste jaren'

Vertrekkende Jumbo-Visma-renster Anouska Koster blikt terug op 'een van haar beste jaren'

Anouska Koster vertrekt aan het einde van dit jaar bij haar huidige ploeg Jumbo-Visma. De 29-jarige renster rijdt volgend jaar in Noorse dienst bij Uno-X, maar kijkt eerst op haar eigen website terug op het afgelopen seizoen.

'Het afgelopen seizoen was een van mijn beste jaren, ondanks dat ik geen grote koers heb gewonnen. Ik ben heel tevreden over dit jaar. Ik was heel constant en haalde telkens een hoog niveau', stelt de Westereense. Koster stond dit jaar bij haar seizoensdebuut meteen op het podium in de Vuelta Comunidad Valenciana Feminas, waarin ze derde werd achter winnares en toenmalige wereldkampioene Elisa Balsamo.

In de voorjaarsklassiekers zat er voor Koster geen podiumplaats in, al eindigde zij wel vaak in de top twintig. 'In Drenthe (Ronde van Drenthe, red.) reed ik een sterke finale en werd ik in de laatste kilometer net ingelopen. Ik ben ook erg blij met mijn veertiende plaatsen in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik', blikt Koster terug op het eerste deel van het jaar.

Na het voorjaar brak er een periode zonder koers aan voor Koster. Maar ook bij haar koershervatting mocht de Nederlands kampioene van 2016 het podium meteen weer betreden. Na een tweede plek in de Ladies Classic Noordwijk, snelde Koster namelijk ook naar een derde plek op het nationale tijdrit kampioenschap achter winnares Ellen van Dijk en ploeggenote Riejanne Markus.

Lees verder onder de foto.

Dit jaar reed Anouska Koster in dienst van Jumbo-Visma. Volgend seizoen rijdt de renster voor Uno-X.
Dit jaar reed Anouska Koster in dienst van Jumbo-Visma. Volgend seizoen rijdt de renster voor Uno-X.

Volgend jaar rijdt Koster dus in een ander tenue rond. Haar relaas sluit ze af met een dankwoord aan haar huidige werkgever: 'Ik kijk met veel genoegen terug op mijn periode bij Jumbo Visma. Ik heb hier een mooie stap gemaakt in een altijd erg professionele omgeving. Daar ben ik de rensters, staf en sponsoren erg dankbaar voor. Nu is het tijd voor wat rust en dan is het tijd voor een nieuw avontuur bij Uno-X, waar ik erg naar uit kijk', sluit Koster af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws