Victor Lafay haakt met 'luchtkussen-benen' aan bij Pogacar en Vingegaard: 'Ben echt teleurgesteld' Wielrennen
Wielrennen

Victor Lafay haakt met 'luchtkussen-benen' aan bij Pogacar en Vingegaard: 'Ben echt teleurgesteld'

Victor Lafay haakt met 'luchtkussen-benen' aan bij Pogacar en Vingegaard: 'Ben echt teleurgesteld'

Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard en Victor Lafay, die drie waren de sterksten op de steile laatste klim Côte de Pike in de openingsrit van de Tour de France. De laatste van die drie namen mocht toch wel een daverende verrassing genoemd worden. De man van Cofidis finishte de etappe als zesde.

Lafay is allesbehalve een onbeschreven blad. Zo won hij in 2021 nog een etappe in de Giro d'Italia vanuit de ontsnapping en punchte hij in april naar een zesde plaats in de Waalse Pijl. Die laatste prestatie is een afspiegeling van zijn kwaliteit: explosiviteit op korte, steile klimmetjes. Côte de Pike was met zijn lengte van zo'n twee kilometer en passages van tien procent of meer dus ook perfect voor Lafay.

Dat de Fransman echter zonder blikken of blozen zijn karretje kon aanhaken bij Vingegaard en Pogacar mocht toch wel bijzonder worden genoemd. 'Ik was heel goed bezig, maar het is zonde dat Vingegaard niet doorreed toen Yates moest lossen. Ik denk dat hij wachtte op Wout (Van Aert, red.). Ik ben echt teleurgesteld, want ik had overduidelijk goede benen en maakte kans op de overwinning. Je moet ook slim zijn en dat was ik niet', citeert Cyclism'Actu de balende Lafay.

Lafay geeft opvallende omschrijving van goede vorm

'Ik wist dat de vorm goed was. Tijdens de verkenning (donderdag, red.) merkte ik dat het heel vlot ging. Ik zei vanmorgen tegen mijn ploegmaats dat ik op een luchtkussen zat', komt Lafay met een opvallende omschrijving van zijn goede benen. 'Het is enorm zonde om zulke goede benen te hebben en ze niet echt te gebruiken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws