Vier zeges in zes koersdagen! Mads Pedersen vliegt, maar looft vooral nieuwe sprinttrein van Lidl-Trek Wielrennen
Wielrennen

Vier zeges in zes koersdagen! Mads Pedersen vliegt, maar looft vooral nieuwe sprinttrein van Lidl-Trek

Vier zeges in zes koersdagen! Mads Pedersen vliegt, maar looft vooral nieuwe sprinttrein van Lidl-Trek

Mads Pedersen vliegt in 2024, met vrijdag alweer zijn vierde overwinning van het seizoen. Na rit- en eindwinst in de Ster van Bessèges was het in de tweede etappe van de Tour de la Provence voor de tweede dag op rij raak. De 28-jarige Deen is logischerwijs ontzettend blij met zijn start van het jaar, en bedankt daarvoor vooral z'n teamgenoten van Lidl-Trek.

In een met regen overgoten etappe schoot Pedersen raak vanuit een sprintje. 'Een moeilijke dag, met de regen en de kou is het voor niemand makkelijk. Er reed een sterke kopgroep weg, die intelligent reed. Tim (Declercq, red.)) en Julien (Bernard, red.) moesten hard werken om ze terug te halen. Alex (Kirsch, red.) slaagde erin om het peloton in de slotkilometer op een lint te trekken, waardoor ik eruit kon komen. Ik ben echt trots op de ploeg.'

Op de derde dag lijkt Pedersen in staat te moeten zijn om zijn leiderstrui te behouden, met een redelijk vlakke rit op de slotdag. 'Ik heb een compleet nieuwe sprinttrein, maar dit is een goed begin. We gaan proberen de leiderstrui te behouden, met het weer dat zaterdag in ons voordeel werkt', zo wijst de voormalig wereldkampioen op een nieuwe dag met regen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws