Mads Pedersen doorstaat helse weersomstandigheden het best en boekt twee op twee in de Provence Wielrennen
Wielrennen

Mads Pedersen doorstaat helse weersomstandigheden het best en boekt twee op twee in de Provence

Mads Pedersen doorstaat helse weersomstandigheden het best en boekt twee op twee in de Provence

Mads Pedersen blijft maar door het begin van het wielerseizoen razen. De 28-jarige Deen was na de eerste rit ook de sterkste in de tweede rit van de Tour de la Provence en verstevigt zo ook zijn leiderstrui.

Op dag twee trok men via Aix-en-Provence naar Martigues over een afstand van 157 kilometer. Men begon in de binnenlanden van het Franse departement, maar richting de aankomst gaan er ook bepaalde stroken langs de kust. Met de Col de Bonnieux (7,0 km a 2,7%) en de Col de Vernegues (6 km a 2,8%) zaten wel wat heuveltjes verdeeld over de rit, maar het meest aannemelijke scenario leek nog altijd een spurt.

In tegenstelling tot Parijs-Nice (de 'Koers naar de zon') werd het een dag vol regen en miserie. Al van bij de start stonden de hemelsluizen open en die poorten gingen niet meer dicht tot aan de streep. Zes renners lieten het niet aan hun hart komen en probeerden het wat warmer te krijgen door de vlucht van de dag te vormen. Het waren de Fransmannen Alexis Gougeard (Cofidis), Thomas Bonnet (TotalEnergies), Kévin Avoine (Van Rysel-Roubaix), Jonathan Couanon (Nice Métropole Côte d'Azur), Alexis Guerin (Philippe Wagner/Bazin) en de Canadees Robin Plamondon (CIC U Nantes Atlantique).

Franse vluchter gaat wonderwel niet onderuit

Het peloton onder leiding van Lidl-Trek gaf het zestal niet al te veel ruimte en naarmate de finish meer in zicht kwam, verkleumden Guerin en Couanon helemaal en moesten ze hun medevluchters laten gaan. Niet veel later droop ook Plamondon letterlijk en figuurlijk af en ook Avoine had enorm veel geluk dat hij niet onderuit ging op het spekgladde wegdek. De Fransman gleed weg op een hobbeltje in het wegdek, kwam met zijn zitvlak op de buis terecht en zwalpte van links naar rechts, maar kreeg zijn fiets uiteindelijk toch onder controle. Avoine heeft duidelijk een goede engelbewaarder...

Onder impuls van 'El Tractor' Tim Declercq lieten Pedersen en co. de vluchters nog wat spartelen, maar hadden ze zich niet misrekend? Op acht kilometer van het einde had het Franse trio nog bijna een minuut voorsprong, maar dan kwam Groupama-FDJ aan het front piepen, waardoor de vluchters snel bij de lurven werden gevat.

Alex Kirsch ging met Pedersen de laatste rechte lijn in en de Luxemburgse kampioen zette zijn sprinter op het perfecte moment af, waarna Pedersen alleen de Fransman Axel Zingle (Cofidis) en de Brit Samuel Watson (Groupama-FDJ) hoefde af te houden.

Uitslag rit 2 Tour de la Provence 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws