Vierhouten prijst Campenaerts na ritzege: 'Hij is een geweldige kerel' Wielrennen
Wielrennen

Vierhouten prijst Campenaerts na ritzege: 'Hij is een geweldige kerel'

Vierhouten prijst Campenaerts na ritzege: 'Hij is een geweldige kerel'

Ploegleider van Team Qhubeka ASSOS Aart Vierhouten zag in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia zijn renner Victor Campenaerts winnen. Hij was daar vanzelfsprekende erg blij mee. ‘Het is ongelofelijk.’

‘We hadden een plan vanaf het begin. Na de start was er helaas een grote val, dat is natuurlijk niet fijn. We waren toen al mee met een ontsnapping, maar vervolgens werd de koers geneutraliseerd. We probeerden daarna niet mee te gaan in dat gevoel van de valpartij. Ik zei tegen mijn renners die al vooraan waren: kom op, keep the spirit, keep the spirit, jullie mogen straks weer gaan’, aldus Vierhouten in een video van Velon.

‘Wanneer je daarna met drie renners in een ontsnapping van vijftien zit, dan moet je wel een beetje de leiding nemen’, gaat Vierhouten verder. Vervolgens was het in de finale vooral Campenaerts die zich van de Qhubeka-renners actief toonde met verschillende demarrages. De Belg kwam uiteindelijk voorop te zitten met Oscar Riesebeek om de Nederlander vervolgens aan de finish te verslaan. Vierhouten was na afloop heel blij voor zijn renner. ‘Dat hij na zo vaak proberen, en de twee tweede plekken van vorig jaar, nu wint, is ongelofelijk. Hij is een geweldige kerel!’

Het gaat met Qhubeka ASSOS voortvarend in de Giro van dit jaar. Eerder won Mauro Schmid al verrassend de etappe over de gravelwegen en Giacomo Nizzolo won daarna eindelijk zijn eerste Giro-etappe. Een aanvalslustige Campenaerts voegde daar zondag dus een derde zege aan toe.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws