Vine geniet van krachtsmetingen met grote namen: 'Dit is fenomenaal' Wielrennen
Wielrennen

Vine geniet van krachtsmetingen met grote namen: 'Dit is fenomenaal'

Vine geniet van krachtsmetingen met grote namen: 'Dit is fenomenaal'

Jay Vine wist ook in de bergetappe naar Sierra Nevada te bevestigen. De bergtrui van de Vuelta moest het afleggen tegen Thymen Arensman, maar genoot opnieuw van zijn dag in de vlucht.

'Deze vierde plek was onverwacht', begon de klimmer van Alpecin-Deceuninck na afloop. 'Ik had het wat lastig nadat ik had gestreden voor de bergpunten. Ik moest een groot gat overbruggen richting Lawson Craddock, omdat we niet zeker waren dat de kopgroep het tot het einde zou uithouden.'

'Op die laatste klim vertelde ik mijzelf constant: het is nog maar één kilometer, nog één kilometer', legt de Australiër uit. 'Ik ben wel wat gewend aan hoogte, maar zo hoog als hier ben ik nog niet geweest. Dat ik hier achter deze mannen finish, is fenomenaal.'

Vine heeft geruststellende voorsprong: 'Denk dat de laatste week mij wat beter ligt'

'Ik heb zoveel plezier gehad, de hele dag', vervolgt de klimmer, die nu 29 punten voorsprong heeft in het bergklassement, 'Dat is een groot gat, en ik denk dat de volgende week mij wat beter ligt. Ik heb een buffer opgebouwd en dat is goed. Ik denk niet dat Richard Carapaz voor de punten ging, hij wil etappezeges', bekijkt hij zijn naaste belager.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws