Van der Poel speerpunt WK-selectie Nederland, rijdt ook Mixed Relay Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel speerpunt WK-selectie Nederland, rijdt ook Mixed Relay

Van der Poel speerpunt WK-selectie Nederland, rijdt ook Mixed Relay

Koos Moerenhout heeft zijn selectie voor het WK wielrennen in Australië rond. Mathieu van der Poel is het speerpunt van de Nederlandse ploeg, die met Dylan van Baarle ook de nummer twee van vorig jaar herbergt.

'Mathieu is een speerpunt, maar we willen zeker de kracht van het gehele team benutten', legt bondscoach Moerenhout uit. 'Voor zover je een WK-parcours al kunt vergelijken met een klassieker, is het een mix van de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. We hebben een uitgebalanceerde ploeg waarop we op alle delen van het parcours competitief kunnen zijn.'

Moerenhout: 'We reizen met zelfvertrouwen en ambitie af'

'De afgelopen jaren lag het tempo op het WK vaak hoog en in combinatie met circa vierduizend hoogtemeters gaat dit kampioenschap wederom een slijtageslag worden', stelt de keuzeheer. 'Zeker wanneer we eenmaal de grens van de tweehonderd kilometer zijn gepasseerd. De laatste klim kort voor de finish nodigt uit tot aanvallen. Ik ben blij een ploeg te hebben kunnen samenstellen waarmee we op dit lastige parcours mee moeten kunnen strijden voor de winst. We reizen met zelfvertrouwen en ambitie af', klinkt het vol vertrouwen.

Daan Hoole en Bauke Mollema doen de tijdrit. 'Mollema was altijd al een goede tijdrijder, maar laat dit jaar veel progressie zien, wat al tot enkele zeer knappe prestaties leidde. Ik ben benieuwd naar zijn prestatie op dit wereldkampioenschap. Ambitie is er dus ook op dit onderdeel', stelt Moerenhout, die Van der Poel ook nog de Mixed Relay laat doen. 'Dat is een goede laatste prikkel richting de wegwedstrijd.' De renner van Alpecin-Deceuninck betwist voorafgaand aan het WK nog de GP Wallonie (14 september) en Primus Classic (17 september) in België

Selectie Nederland WK wielrennen 2022

Mathieu van der Poel (ook mixed relay)
Dylan van Baarle
Bauke Mollema (ook tijdrit en mixed relay)
Daan Hoole (ook tijdrit en mixed relay)
Pascal Eenkhoorn
Wout Poels
Jan Maas
Taco van der Hoorn

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws