Vingegaard dankt 'ongelofelijke' jongeling Leemreize na zege: 'Hij reed tachtig kilometer op kop' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard dankt 'ongelofelijke' jongeling Leemreize na zege: 'Hij reed tachtig kilometer op kop'

Vingegaard dankt 'ongelofelijke' jongeling Leemreize na zege: 'Hij reed tachtig kilometer op kop'

Jonas Vingegaard sprak na zijn tweede ritzege in de CRO Race vol lof over zijn kompanen bij Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg nam de koers vroeg in handen en kon op die manier het Bahrain Victorious-duo Jonathan Milan en Matej Mohoric uiteindelijk een hak zetten in de koninginnenrit. 'Iedereen was ongelofelijk', jubelde de winnaar.

Lennard Hofstede zat in de kopgroep en Koen Bouwman was op de langste beklimming van de dag verantwoordelijk voor het beulswerk, waarna het na het lossen van Milan aan Vingegaard zelf en adjudant Gijs Leemreize was. 'Iedereen was ongelofelijk, maar vooral Gijs deed het geweldig', dankte Vingegaard de jongeling. 'Hij reed tachtig kilometer volle bak op kop. Nogmaals: hij was ongelofelijk, maar de andere jongens waren evengoed fantastisch.'

Vingegaard viert nog niets: 'Weet niet of het genoeg is'

'Het leek wel op een rit in de Ronde van het Baskeland', schetste de Deen, die nu negen seconden voorgift heeft op naaste belager Mohoric. 'Ik weet niet of het genoeg is, dus ik ga nog niet vieren', houdt Vingegaard zichzelf en zijn ploeg scherp in het flashinterview. 'Hij kan de trui nog pakken', doelt hij op de bonificatieseconden in de rit van zondag.

Uiteindelijk greep Vingegaard naast de leiderstrui ook de dagzege, na een ferm sprintje tegen Oscar Onley van Team DSM. 'Ik moest een beetje gokken en twijfelde of ik Pierre Rolland terug moest halen', doelt hij op de ontsnapte Fransman. 'Uiteindelijk pakte Onley hem terug en wisten we hem zodoende in te halen, waarna ik kon winnen', zegt hij bovenop de keienklim in Kroatië.

Zondag trekt het peloton naar Zagreb voor een 158 kilometer lange rit naar de hoofdstad van Kroatië. Het is vooral vlak, maar de plaatselijke ronde in de hoofdstad kent flink wat bochten en de laatste drie kilometer zijn in dalende lijn. Oppassen geblazen, dus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws