Mohoric derde dag op rij derde in CRO Race: 'Meer zat er niet in' Wielrennen
Wielrennen

Mohoric derde dag op rij derde in CRO Race: 'Meer zat er niet in'

Mohoric derde dag op rij derde in CRO Race: 'Meer zat er niet in'

Matej Mohoric was zaterdag in de vijfde etappe voor de derde dag op rij dicht bij ritwinst in de CRO Race, maar moest voor de evenveelste keer genoegen nemen met de derde plaats, ditmaal achter Jonas Vingegaard en de 19-jarige Oscar Onley. Mohoric reageert strijdlustig op de teamsite van Bahrain Victorious.

'Vandaag (zaterdag, red.) was de zwaarste etappe van de wedsrijd. We wisten dat andere teams het tempo op de beklimming van de Ucka zouden verhogen om te proberen Jonathan (Milan, red.) op achterstand te rijden en zo de leiderstrui over te nemen. We hadden teamgenoten bij hem, maar ze konden niet terugkomen. Santiago (Buitrago, red.) en ik probeerden in de finale dan maar voor de etappezege en het klassement te gaan', aldus Mohoric.

Mohoric en ploegleider Stangelj erkennen suprematie Vingegaard

Op de slotklim, die door de keien behoorlijk pittig was, moest de Sloveen echter zijn meerdere erkennen in Vingegaard en de verrassende Onley. 'Door de vele aanvallen zat iedereen op zijn limiet toen er gesprint moest worden. Ik werd uiteindelijk derde, meer zat er vandaag (zaterdag, red.) niet in. Door de bonificatieseconden die ik in de tussensprints kon sprokkelen, sta ik nu tweede op acht seconden van leider Vingegaard. De wedstrijd is dus nog niet voorbij. Zondag zullen we proberen om voor etappewinst te gaan en misschien terug te vechten in het algemeen klassement', zo blijft Mohoric strijdlustig.

Ook ploegleider Gorazd Stangelj zag dat er niets te doen was aan de Tour de France-winnaar. 'We wisten dat het moeilijk zou zijn om de rode trui te verdedigen, maar Jonny (Jonathan Milan, red.) verdiende alle hulp om het op zijn minst te proberen. In de finale bleek Vingegaard de sterkste en in de kopgroep vond hij samenwerking om het gat te dichten naar een drietal renners met Santiago dat een klein voordeel pakte in de slotronde', aldus Stangelj. Buitrago zal in de slotetappe alvast niet aan de start staan: de Colombiaan voelt zich niet goed, zo meldt zijn team op Twitter.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws