Vingegaard denkt aan Tourzege: 'Ben erin gaan geloven toen ik Pogacar loste op de Ventoux' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard denkt aan Tourzege: 'Ben erin gaan geloven toen ik Pogacar loste op de Ventoux'

Vingegaard denkt aan Tourzege: 'Ben erin gaan geloven toen ik Pogacar loste op de Ventoux'

Het was Primoz Roglic die zondag het Critérium du Dauphiné mocht bijschrijven op zijn erelijst, maar meesterknecht - voor zover je hem zo mag noemen - Jonas Vingegaard maakte bergop misschien zelfs wel meer indruk dan de Sloveen. 'Dat weet ik niet', ging Vingegaard dat statement vakkundig uit de weg.

Vingegaard mocht de laatste etappe winnen van zijn kopman, met wie hij over tweeënhalve week zij aan zij zal staan bij de Tourstart in Kopenhagen, uiteraard zijn thuisland Denemarken. 'Ik denk dat ik een goede kans heb om de Tour de France ook te winnen', vertelde de Deen na afloop van zijn etappeoverwinning op de persconferentie aan onder meer Cyclingnews.

'Ik ben erin gaan geloven toen ik Tadej Pogacar afgelopen jaar loste op de Mont Ventoux', kijkt de nummer twee van de Tour in 2021 terug. 'Dit jaar heb ik mij verder ontwikkeld en het gaat goed, maar in de Ronde van Frankrijk kan er veel gebeuren. Ik ga mijn best doen, het team ook, en dan zien we wel hoe ver we gaan komen.'

Geen wrok tussen Vingegaard en Roglic: 'We zijn juist blij als we het zo goed doen'

Er werd gefluisterd dat Vingegaard zelfs de betere was van zijn ploeggenoot bij Jumbo-Visma, maar dat statement wil de nuchtere Deen zelf niet maken. 'Ik weet het niet, samen waren we de sterksten. We hebben alles gegeven tot aan de meet. We zijn erin geslaagd om ons plan uit te voeren', vertelde de 25-jarige Deen.

Roglic en Vingegaard zijn goede vrienden, dus ook in de Tour zal er geen wrok zijn tussen de twee. 'We zijn graag bij elkaar, en hetzelfde geldt voor onze families. Samen hebben we veel plezier, maar we geven ook om elkaar. Als Primoz wint, ben ik blij en andersom is dat precies hetzelfde. We koesteren geen wrok tegen elkaar als we winnen, we zijn juist blij als we het zo goed doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws