Vingegaard kon 'kracht niet optimaal benutten' in Tirreno-tijdrit : 'Kleiner verschil met Ayuso ingecalculeerd' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard kon 'kracht niet optimaal benutten' in Tirreno-tijdrit : 'Kleiner verschil met Ayuso ingecalculeerd'

Vingegaard kon 'kracht niet optimaal benutten' in Tirreno-tijdrit : 'Kleiner verschil met Ayuso ingecalculeerd'

Jonas Vingegaard eindigde maandag - met een nieuwe, opvallende tijdrithelm - als negende in de openingstijdrit van Tirreno-Adriatico. De Deense topfavoriet voor de Italiaanse wedstrijd was daar relatief tevreden mee, zo liet hij na afloop weten via de communicatiekanalen van de Visma | Lease a Bike.

Allereerst die helm, waar Vingegaard net zoals zijn ploeggenoten mee verscheen in Lido di Camaiore. 'We hebben de helm afgelopen winter uitgebreid getest. Dat deden we aan de hand van prototypes en positiescans van verschillende renners, zoals onder andere Jonas en Wout van Aert', verklaarde Head of Performance Mathieu Heijboer.

Het leverde niet direct een zege op. Ayuso, vooraf gezien als dé uitdager van Vingegaard wat betreft de eindzege, werkte het parcours 22 seconden sneller af dan de tweevoudig Tourwinnaar. Vingegaard rouwde daar echter niet om. 'Ik ben best tevreden met de tijdrit die ik afwerkte. Het gevoel zat alvast goed. Er volgen nog veel etappes waarin er heel wat kan gebeuren. Daar kijk ik enorm naar uit', aldus de Deen.

jonas vingegaard helm

Niermann: 'Jonas kon kracht niet optimaal benutten'

Ploegleider Grischa Niermann vulde aan. 'We wisten dat het tijdritparcours niet ideaal zou zijn voor Jonas. Op een vlakke en korte omloop als deze kon hij zijn krachten dan ook niet optimaal benutten. Achteraf gezien is een plek in de top tien een prima resultaat. We hadden vooraf een kleiner verschil met Ayuso ingecalculeerd, maar Jonas was de tweede snelste klassementsrenner onderweg. Hij staat er nog steeds goed voor.'

Ayuso werd na afloop ook gevraagd naar zijn gedachtes over het tijdsverschil met Vingegaard, maar de Spanjaard hield zich op de vlakte. 'Of Jonas nog de topfavoriet is? Dat is niet aan mij om te bepalen, maar ik weet wel vrij zeker dat hij één van de te kloppen mannen zal zijn in deze Tirreno-Adriatico. Als ik naar mijzelf kijk, ben ik blij met mijn start van deze wedstrijd. Het wordt nog een mooie, maar zware strijd. We gaan er alles aan doen om de koers te kunnen winnen', aldus de kopman van UAE-Team Emirates.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws