Vingegaard legt vinger op de zere plek in Baskenland: 'In de toekomst moeten we hier iets aan doen' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard legt vinger op de zere plek in Baskenland: 'In de toekomst moeten we hier iets aan doen'

Vingegaard legt vinger op de zere plek in Baskenland: 'In de toekomst moeten we hier iets aan doen'

Jonas Vingegaard is - net als veel andere renners - niet te spreken over de finale die de organisatie van de Ronde van het Baskenland dinsdag uittekende. De Deen sloot zich voor de start van de vierde rit aan bij de woorden van zijn ploegleider Frans Maassen.

'Het was een zeer tricky finale. Ik hoop dat iedereen die tegen de grond is gegaan oké is. Ik denk niet dat het oké is om een finale als deze te leggen in een koers. We hebben nu gewoon gereden, maar in de toekomst moeten we hier wel iets aan doen', vertelde Vingegaard over de door Ide Schelling gewonnen etappe.

'Als je van tevoren een klim hebt en met twintig man overblijft, is het oké', legt Vingegaard uit. 'Nu zit je met een heel peloton te vechten, dan weet je dat het echt te gek wordt. Naar mijn mening, en ik weet dat het gros van het peloton er zo over denkt, was dit gewoon niet oké.'

Ondanks die capriolen kon Vingegaard zich goed handhaven in het peloton. 'Mijn benen voelden prima aan. Iedereen keek wat naar elkaar, maar ik denk dat het zal beloven voor de ritten die komen', aldus de Deen bij Eurosport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws