Van der Poel gaat zonder schrik van start in Scheldeprijs: 'Dan moet je stoppen met koersen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel gaat zonder schrik van start in Scheldeprijs: 'Dan moet je stoppen met koersen'

Van der Poel gaat zonder schrik van start in Scheldeprijs: 'Dan moet je stoppen met koersen'

Met de komst van Mathieu van der Poel heeft de organisatie van de Scheldeprijs last minute een publiekstrekker aan de start gekregen in Terneuzen. De Nederlander staat vol goede moed aan het vertrek.

'Ik ben vrij goed gerecupeerd van de Ronde van Vlaanderen. Ik ben in vorm, dan herstel je ook iets makkelijker', liet Van der Poel weten aan VTM Nieuws.

'Waarom ik hier start? Ik vond het in het verleden moeilijk om bezig te blijven tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dit is voor mij een makkelijke manier om de spanning op de benen te zetten', aldus VDP, die zonder schrik van start staat. 'Dan moet je stoppen met koersen. Uiteraard zijn er altijd risico's. Maar daar denk ik niet aan.'

Sprinter Jasper Philipsen, kopman bij Alpecin-Deceuninck, is alvast content met de deelname van Van der Poel. 'Ik ben blij dat Mathieu erbij is. In de Tirreno heeft hij al bewezen hoe enorm sterk hij is in het lead-out werk. Hopelijk raak ik in de sprint nog over Mathieu', lachte hij.

'Voor hem is dit een thuiskoers, dus hij is extra gemotiveerd. We hebben een heel sterke ploeg. Dat het een gevecht wordt voor mijn wiel? Ze mogen van mij, in dat geval heb ik meer vrijheid. Ik heb niet meer stress dan anders', aldus Philipsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws