Vingegaard ziet lijdzaam toe hoe wens niet uitkwam: 'Hoopte dat Pogacar mindere benen zou hebben' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard ziet lijdzaam toe hoe wens niet uitkwam: 'Hoopte dat Pogacar mindere benen zou hebben'

Vingegaard ziet lijdzaam toe hoe wens niet uitkwam: 'Hoopte dat Pogacar mindere benen zou hebben'

Jonas Vingegaard won drie keer in O Gran Camiño en kwam met grote ambities naar Parijs-Nice. De Deen van Jumbo-Visma moest zich zondag echter tevreden stellen met een derde plek op het eindpodium. Na afloop reageert hij desondanks tevreden, ook over zijn tweede plaats in de slotetappe.

Tadej Pogacar zegevierde zondag in Nice met zijn derde ritzege en eiste daarmee definitief het eindklassement op. Vingegaard streed, net als de andere etappes, met de rest om de ereplaatsen. 'Ik hoopte dat Pogacar vandaag mindere benen zou hebben. In dat geval had ik het geprobeerd op de slotklim. Hij was echter heel sterk en ik had niet de inhoud om met hem mee te gaan', zo zegt de Tourwinnaar in een persbericht.

'Al met al hebben we een prima week achter de rug. Ik ben blij met hoe ik gekoerst heb', vervolgt Vingegaard positief. 'De tweede plaats was het hoogst haalbare vandaag en ik kan nu aan de slag om beter te worden richting de komende wedstrijden. Er is nog wat werk te verzetten.'

Niermann ziet sterke Vingegaard

Dat beaamt ook ploegleider Grischa Niermann, die een onverslaanbare Pogacar zag. 'Natuurlijk kwamen we hier om te winnen met Jonas, maar we kunnen tevreden zijn. Er was er simpelweg eentje sterker dan de rest. We hebben een goed niveau gehaald, want Jonas eindigt als derde en we hebben twee etappes gewonnen. De uitslag van de ploegentijdrit liet bovendien zien dat we met een sterk team aan de start stonden. Ik heb in de nabespreking tegen de jongens gezegd dat we met een positief gevoel uitkijken naar de komende wedstrijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws