Visma-boys trekken opnieuw vol ten aanval, maar komen van kale reis terug: 'Moesten de vlucht van Tratnik beschermen' Wielrennen
Wielrennen

Visma-boys trekken opnieuw vol ten aanval, maar komen van kale reis terug: 'Moesten de vlucht van Tratnik beschermen'

Visma-boys trekken opnieuw vol ten aanval, maar komen van kale reis terug: 'Moesten de vlucht van Tratnik beschermen'

Zonder echte kopmannen koerste Visma | Lease a Bike opnieuw bijzonder attractief voorin in de negentiende etappe in de Giro d'Italia. Edoardo Affini, Jan Tratnik, Attila Valter en zelfs 'sprinter Tim Van Dijke: allemaal trokken ze ten aanval op zoek naar succes, maar kwamen van een kale reis terug. Enkel Tratnik sleepte met een zevende plaats toch nog een mooie troostprijs uit de brand.

Tijdens de relatief vlakke aanloop richting Sappada trokken Affini en Valter samen ten aanval, maar door het hoge tempo in peloton hield hun vlucht niet lang stand. Nadien wisten Tratnik en Van Dijke wel de goede slag te volgen, die het uiteindelijk zou uitzingen tot aan de streep. 'Het was niet de bedoeling dat ik vandaag in de ontsnapping zou zitten, maar voor ik het wist reed ik vooraan', reageert Van Dijke na afloop op de ploegwebsite van Visma | Lease a Bike. 'In het razendsnelle openingsuur had ik enorm diep moeten gaan. Ik werd er bijna misselijk van. Maar ik wist dat ik mee moest rijden om op die manier Jan te helpen in de vlucht.'

Lees verder onder de foto.

1165019040

Tratnik 'wilde per se in de ontsnapping zitten': 'Besloot mijn eigen tempo te rijden'

Tratnik en Van Dijke waren echter al snel vogels voor raskatten als Julian Alaphilippe, Andrea Vendrame of Jhonathan Narvaez. De 34-jarige Sloveen, die vlak bij de Italiaans-Sloveense grens op heel wat steun van zijn fans kon rekenen en viel in de absolute slotfase een groep met Alaphilippe en Quinten Hermans nog op de nek. Tratnik finishte uiteindelijk als zevende.

'Dit was zeker een dag waar ik per se in de ontsnapping wilde zitten', zegt Tratnik. 'Heel wat andere ploegen wilden dat ook, waardoor we een zware start van de etappe kregen. Nadat de vlucht met Attila en Edoardo werd ingerekend, vormden zes renners meteen een nieuwe kopgroep. In de achtervolgende groep verloren we nooit de hoop, waardoor we het gat konden dichten voor de voet van de eerste helling.

'Op die eerste helling, de Passo Duron, ging het iets te snel voor me', gaat Tratnik verder. 'Op de steile stukken trok Julian Alaphilippe stevig door. Als ik ging volgen, zou ik me opblazen. Ik besloot om op mijn eigen tempo te rijden in de achtervolgende groep. Ook daar bleven we erin geloven, maar we kwamen geen seconde dichter. Er zat uiteindelijk niet meer in, maar ik kan tevreden terugblikken op deze etappe. Ik heb enorm genoten van de steun van de Sloveense fans onderweg', besluit de hardrijder.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news