Visma | Lease a Bike doet wederom niet mee met de allerbesten: 'Qua uitslag hadden we er meer van verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike doet wederom niet mee met de allerbesten: 'Qua uitslag hadden we er meer van verwacht'

Visma | Lease a Bike doet wederom niet mee met de allerbesten: 'Qua uitslag hadden we er meer van verwacht'

Visma | Lease a Bike heeft voorlopig niet haar stempel kunnen drukken op de Ronde van Romandië. Na een goede proloog van Tim van Dijke schoten de klimmers van de ploeg op dag drie tekort en ook in de tijdrit van vrijdag kon de ploeg geen vuist maken.

De 28ste plek van Koen Bouwman was de beste prestatie van Visma | Lease a Bike in de tijdrit. Johannes Staune-Mittet en Jan Tratnik hielden vrijwel gelijke tred met plaatsen 29 en dertig. 'Qua uitslag hadden we er misschien wat meer van verwacht', toont ploegleider Grischa Niermann zich kritisch op de ploegsite. Tegelijkertijd is hij niet te streng voor zijn renners. 'De mannen hebben hun best gedaan. Zeker Koen, Johannes en Jan hebben de tijdrit naar behoren gereden.'

'Een tijdrit is altijd eerlijk en dit is de plek waar we op dit moment staan', vervolgt een realistische Niermann. 'Gisteren hebben we gezien dat we niet met de allerbesten meedoen en vandaag was dat wederom zo. Dat is niet erg, want we zijn hier om ons voor te bereiden op de Giro', verwijst de ploegleider en ex-renner naar het grote doel voor de maand mei. In de Giro d'Italia mikt de ploeg vooral op ritzeges. Daarvoor is sprinter Olav Kooij de voornaamste kandidaat. Met de nog altijd jonge Cian Uijtdebroeks streeft de formatie ook voorzichtig een deftig klassement na.

Visma | Lease a Bike mikt in koninginnenrit op de ontsnapping

Nog twee etappes volgen voordat de Ronde van Romandië er alweer op zit. Zaterdag wacht de coureurs een stevige bergrit, met vijf gecategoriseerde beklimmingen en een aankomst bergop. Visma | Lease a Bike kijkt bij afwezigheid van klassementsrenner alvast naar de ontsnapping als kans om nog succes te behalen. 'We zullen kijken wat er mogelijk is vanuit de vlucht, al verwacht ik niet dat de aanvallers veel ruimte gaan krijgen. We gaan hoe dan ook ons uiterste best doen om een mooi resultaat neer te zetten', besluit Niermann strijdbaar.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news