Favorieten etappe 4 Ronde van Romandië | Beslist Ayuso het eindklassement in laatste zware bergrit? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Ronde van Romandië | Beslist Ayuso het eindklassement in laatste zware bergrit?

Favorieten etappe 4 Ronde van Romandië | Beslist Ayuso het eindklassement in laatste zware bergrit?

De tijdrit bracht op vrijdag de eerste verschillen in de Ronde van Romandië. Op zaterdag volgt een nieuwe en vermoedelijk laatste kans voor de klassementsrenners om tijd te pakken en de zesdaagse in hun voordeel te beslissen. Opnieuw is de etappe niet superzwaar, maar de grote mannen zullen de koers hard maken en uit hun hok komen. In de Leiderstrui blikt vooruit!

Parcours etappe 4 Ronde van Romandië 2024

Favorieten etappe 4 Ronde van Romandië | Beslist Ayuso het eindklassement in laatste zware bergrit?

Met de klim naar Ovronnaz wordt de bergetappe geopend en deze klim is meteen de lastigste van de dag. Met een lengte van negen kilometer en een gemiddelde stijging van 9,5% is deze bestijging erg zwaar, maar Ovronnaz komt dermate vroeg dat de koers hier niet zal ontploffen. De slotfase is een opeenvolging van minder lastige beklimmingen, met de tweetrapsraket van Les Rives en Les Giettes. Hier kan eventueel een aanval opgezet worden. De slotklim naar Leysin is een echte loper, wordt nergens echt steil en is het strijdtoneel voor een laatste klassementsstrijd. Na een kleine 152 kilometer komen de renners hier aan.

Beklimmingen
44,7 km: Ovronnaz (9,1 km a 9,5%)
79,1 km: La Rasse (2,1 km a 8,6%)
100,1 km: Les Rives (9,6 km a 5,4%)
106,8 km: Les Giettes (4,1 km a 8,2%)
151,7 km: Leysin (13,4 km a 6,1%)

Tijden
Start 11.55 uur
Finish: ongeveer 16.00 uur

Weer etappe 4 Ronde van Romandië 2024

Het wordt vrij aangenaam koersweer in Zwitserland op zaterdag. Zelfs op 1300 meter hoogte komt de temperatuur boven de tien graden uit. Bovendien schijnt de zon waterig. Prima weer om er een fraaie strijd van te maken in een hoe dan ook schilderachtig Romandië!

Favorieten etappe 3 Ronde van Romandië 2024

De tweede en laatste kans voor de klimmers zaterdag. Donderdag bleven de klassementsrenners tot in de slotkilometers in hun hok. Zaterdag is er geen ontkomen aan. De opeenstapeling van beklimmingen zal meer voor een afmatting zorgen. De beste klimmers blijven over. De optelsom is voor ons dan simpel. Leider Juan Ayuso en Aleksandr Vlasov beschikken over sterke adjudanten en een goede voorjaarsvorm. Zij zijn de favorieten.

Daarachter zetten we de mannen die zich donderdag kort toonden in de slotfase. Egan Bernal was attent en ook Simon Yates en Lenny Martinez staken hun neus aan het venster. We gaan hier echter ook niet voorbij aan Luke Plapp. De Australiër van Jayco-AlUla nam net als in Parijs-Nice initiatief en het leverde hem donderdag een beetje tijdwinst op. Kan hij die lijn voortzetten?

Favorieten etappe 4 Ronde van Romandië | Beslist Ayuso het eindklassement in laatste zware bergrit?

Achter deze gevestigde namen vinden we een lange rij mannen die een grote kans hebben om top tien te rijden. Zo heeft UAE naast Juan Ayuso nog de zich tot nu toe verstoppende Adam Yates. David Gaudu, Jai Hindley en Enric Mas hebben of een ploegmaat voor zich in de stand, of al een gaatje te dichten na de tijdrit van woensdag.

Namens Bahrain Victorious zal Damiano Caruso zijn ervaring gebruiken om kort te rijden. Thymen Arensman en Ilan Van Wilder zijn twee renners voor de Lage Landen om in de gaten te houden. Richard Carapaz nemen we namens EF Education-EasyPost nog mee, terwijl namens INEOS ook Carlos Rodriguez van voren verwacht mag worden. Wie van de lange lijst renners hierboven de beste benen heeft en een gat kan slaan, maakt een goede kans het geel mee naar huis te nemen!

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor de vierde etappe in de Ronde van Romandië?

Topfavorieten: Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe), Juan Ayuso (UAE Team Emirates)
Outsiders: Egan Bernal (INEOS Grenadiers), Luke Plapp en Simon Yates (Jayco-AlUla), Lenny Martinez (Groupama-FDJ), Adam Yates (UAE Team Emirates)
Long shots: David Gaudu (Groupama-FDJ), Thymen Arensman en Carlos Rodriguez (INEOS Grenadiers), Enric Mas (Movistar), Jai Hindley (BORA-hansgrohe), Damiano Caruso (Bahrain Victorious), Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step), Richard Carapaz (EF Education-EasyPost)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws