Visma | Lease a Bike maakt komaf met 'Tour-escape' Van Aert: 'Wout moet mee naar Nice, het is geen issue' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike maakt komaf met 'Tour-escape' Van Aert: 'Wout moet mee naar Nice, het is geen issue'

Visma | Lease a Bike maakt komaf met 'Tour-escape' Van Aert: 'Wout moet mee naar Nice, het is geen issue'

België zal met een hele sterke selectie aantreden tijdens de Olympische Spelen. Onlosmakelijk verbonden met de Spelen is dit jaar de Tour de France. Deze kent een vreselijk zware slotweek en zit kort op de wedstrijden in Parijs. Mede daardoor heeft de Belgische bondcoach belangrijk nieuws ontvangen vanuit enkele renners uit zijn selectie. Zij hebben namelijk zelf de keuze of ze de Tour uitrijden of niet, al lijkt men daar bij Visma | Lease a Bike het niet helemaal mee eens.

Dat zal niet gelden voor Remco Evenepoel, die naast de wegrit ook de tijdrit rijdt. De jonge kopman van Soudal Quick-Step zal namelijk rijden voor een klassement. Ook Tiesj Benoot is geselecteerd, een belangrijke pion binnen Visma | Lease a Bike. Wout van Aert en Jasper Stuyven raakten geblesseerd in aanloop naar de Tour en zijn ook van de partij in Parijs. Vanuit hen kreeg bondscoach Sven Vanthourenhout afgelopen week belangrijk nieuws, zei hij bij Sporza.

Eerder stoppen of uitrijden? 'Het kan ze ook iets extra's geven'

Van Aert heeft namelijk de keuze van zijn ploeg gekregen om eerder uit de Tour te stappen, indien dat wenselijk is richting de Spelen in Parijs. 'Ja, en Jasper Stuyven mag dat ook, is Vanthourenhout duidelijk. Een hele fijne vaststelling, daar beide renners misschien wel niets meer te winnen hebben in het slot van de Tour, zonder sprintrit op de Champs-Élysees. Zodoende zouden beide coureurs frisser naar Parijs kunnen reizen.

Enkele dagen later reageerde ploegleider Frans Maassen op dit 'nieuws' door te stellen dat het niet waar is. 'Dat klopt niet. Of dat hoop ik niet. Neen, het klopt niet', aldus de sportief directeur. 'Wout wil hier zijn taken doen. En ik denk dat hij ook beter uit de Tour zal komen door de Tour uit te rijden. Dat kan af en toe met de rem erop zoals hij al gedaan heeft.'

Een compromis lijkt er wel te zijn. 'Wout hoeft niet alle dagen voluit te gaan. Er zijn zeker kansen waarbij hij voor zichzelf mag rijden. Wout moet mee naar Nice en hij wil ook mee. Het is geen issue.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws