Visma | Lease a Bike met drie man in top twintig tijdrit: 'Het deelnemersveld is natuurlijk niet min' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike met drie man in top twintig tijdrit: 'Het deelnemersveld is natuurlijk niet min'

Visma | Lease a Bike met drie man in top twintig tijdrit: 'Het deelnemersveld is natuurlijk niet min'

Voor Visma | Lease a Bike was de tijdrit in de Giro d'Italia allesbehalve een extra rustdag. Drie van de nog vier aanwezige renners gingen volle bak en eindigden in de top twintig. Edoardo Affini was de beste met de tiende eindtijd. Onderweg voelde de Italiaan zich gesterkt door vrienden en familie die langs de kant stonden. 'Het gaf mij zeker vleugels. Ik hem naast het afzien ook genoten', blikt hij terug op de ploegsite.

De tijdrit in de omgeving van het Gardameer kende voor Affini weinig geheimen. 'Het was heel erg gaaf om over bekende wegen te rijden', aldus de in het nabijgelegen Mantua geboren renner. 'Ik zag onderweg een hoop bekenden. Het doet me goed dat zij de moeite namen om naar de Giro d’Italia te komen kijken. Het gaf me zeker vleugels. Ik heb naast het afzien ook genoten.'

Dat Affini uit de streek komt, gaf hem uiteraard een voordeel ten opzichten van de concurrenten. 'Je kon deze tijdrit opdelen in twee gedeeltes. Het eerste deel was behoorlijk technisch. Het was zaak om daar niet direct alle energie te verspillen. Het tweede gedeelte was op de pure kracht. Daar was het mogelijk om veel vermogen te trappen', legt hij uit.

Lees verder onder de foto.

Visma | Lease a Bike met drie man in top twintig tijdrit: 'Het deelnemersveld is natuurlijk niet min'
Ook Jan Tratnik reed een verdienstelijke tijdrit

Uiteindelijk was de inspanning van Affini goed voor een tiende plek, op anderhalve minuut van winnaar Filippo Ganna. Die uitslag stemt de meervoudig deelnemer aan de Giro tevreden. 'Het was een redelijk goede tijdrit. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Het is altijd lastig om na twee weken in een grote ronde nog alles eruit te persen, maar het is me denk ik wel goed gelukt. De vermoeidheid zal bij iedereen langzaam zichtbaar zijn geweest. Andere jongens hebben hier ook heel sterk gereden. Het deelnemersveld is natuurlijk niet min. Ik kan zeker leven met de tiende plek.'

Tratnik en Van Dijke ook in de top twintig

Jan Tratnik was een halve minuut achter Affini de tweede renner van Visma | Lease a Bike in de tijdrit. De Sloveen, die in deze Giro al dichtbij een ritzege kwam, eindigde als zeventiende, voor Tim van Dijke. De talentvolle Zeeuw finishte gelijk achter Tratnik als achttiende. De Nederlandse WorldTour-formatie kende al vier opgaves. Naast de genoemde renners is ook Hongaars kampioen Atilla Valter nog in koers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws