Groenewegen weet waar hij aan moet werken, Lemmen trok speciaal voor familie ten aanval in Veenendaal Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen weet waar hij aan moet werken, Lemmen trok speciaal voor familie ten aanval in Veenendaal

Groenewegen weet waar hij aan moet werken, Lemmen trok speciaal voor familie ten aanval in Veenendaal

In de Veenendaal-Veenendal Classic werd alom gerekend op een zesde triomf van topfavoriet Dylan Groenewegen. De Amsterdammer van Jayco-AlUla moest echter genoegen nemen met plaats drie, terwijl Uno-X-Noor Tord Gudmestad er met de spurtzege vandoor ging. In de Leiderstrui bundelt hier een aantal in Utrecht opgetekende reacties!

Laten we beginnen met meervoudig winnaar Groenewegen zelf. In een kort communiqué op de ploegsite van zijn broodheer stonden vooral de barre omstandigheden centraal. 'De regen zorgde ervoor dat het geen gemakkelijke dag was. Als ploeg namen we wel onze verantwoordelijkheid en trachtten we een massasprint te bewerkstelligen. Daar slaagde we in, waarna ik het moest zien af te maken. Dat lukte helaas niet, maar we weten wel waar we voor kunnen werken.'

Gaan we over naar de Scandinavische laureaat genaamd Gudmestad, die in een flashinterview reageerde op zijn prestatie. 'Het is ongelooflijk om op deze manier mijn eerste profoverwinning te boeken. Het team verrichte perfect werk, temeer omdat we ook een jongen mee in de vlucht hadden. In de ultieme slotfase werd ik perfect naar voren gebracht. Ik moest gewoon gaan met alles wat ik in me had. Ogen dicht en gaan dus. Ik heb al veel lead-outs verzorgd dit jaar. Dat betekent ook dat ik al veel heb getraind op lange sprints. Dat heeft me zeker geholpen. Zelfs als ik een beetje stijf word, kan ik vaak dus blijven gaan. Aan de meet had ik trouwens geen idee dat ik gewonnen had, zo close was het', doelt hij op de verkapte millimetersprint tegen runner-up Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck).

Lemmen (Visma | Lease a Bike) reed over trainingswegen

Sluiten we graag af met een reactie uit het kamp van Visma | Lease a Bike, één van de zes WorldTour-ploegen aan het vertrek. Die formatie mikte niet op de sprint, maar trok met Bart Lemmen juist in het offensief. 'Het was een pittige dag. Na een kilometer of 25 reden we met een sterke groep weg, al duurde het nog best lang voordat het peloton ons liet gaan. Uiteindelijk kregen we een mooie voorsprong en op het moment dat het peloton ging versnellen, versnelden wij ook', stelde de ex-militair in een op de ploegsite gedeeld bericht.

'Met nog anderhalve ronde te gaan, dacht ik: nou, we rijden nog niet eens volle bak. Als wij straks gas gaan geven, rijden ze het niet zomaar dicht', vervolgde Lemmen - die als Soesterberger over bekende wegen kwam - zijn verhaal. 'Na de laatste passages van de Grebbeberg en het Paardenveld werd het gat echter steeds kleiner. Dan merk je toch wel dat die drie uur in de aanval niet in de koude kleren zijn gaan zitten. Nee, ik was niet verbaasd dat de benen vol begonnen te lopen. Omdat ik hier in de buurt woon, leek het mij wel leuk om vooruit te rijden. Er stonden veel bekenden langs het parcours. Het was de eerste keer dat m’n ouders, broertje en zusje er met z’n allen bij waren. Dat is wel speciaal.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news