Visma | Lease a Bike tovert met Julien Vermote een konijn uit de hoge hoed, als vervanger van Hofstede Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike tovert met Julien Vermote een konijn uit de hoge hoed, als vervanger van Hofstede

Visma | Lease a Bike tovert met Julien Vermote een konijn uit de hoge hoed, als vervanger van Hofstede

Visma | Lease a Bike heeft Julien Vermote aangetrokken. De 34-jarige Belg tekent een contract voor één seizoen bij de Nederlandse ploeg, die nog op zoek was naar één extra renner. Vermote had in 2023 geen ploeg en was dus vrij.

De hardrijder is een bekend gezicht in de WorldTour. Hij debuteerde in 2011 als neo-prof bij Quick Step en reed daar tot het einde van 2017. Het was in die periode dat hij zijn drie overwinningen op zijn palmares bijschreef. In 2012 won hij de Driedaagse van West-Vlaanderen en in 2014 en 2016 pakte hij een rit in de Tour of Britain.

In 2018 koos Vermote vervolgens voor het avontuur bij Dimension Data. Hij kreeg volop de kans in de grote wedstrijden bij de Zuid-Afrikaanse formatie, maar mede door fysiek ongemak kwam het er nooit helemaal uit. Zijn stap naar Cofidis liep in 2020 ook op niets uit, mede doordat Covid-19 het jaar beheerste.

Vermote deed in 2021 een stap terug, vooral in het takenpakket. Hij tekende voor twee seizoenen bij Alpecin-Fenix, dat toen nog procontinentaal opereerde. Na 2022 werd zijn contract echter niet verlengd bij de ploeg van Mathieu van der Poel en voor het eerst kwam er ook geen ander team langs.

Vermote vult plek in van Hofstede

Het moet dan ook een vreemde gewaarwording zijn geweest toen Visma | Lease a Bike - de meest succesvolle ploeg van dit moment - plots aanklopte. Na de beslissing van Lennard Hofstede om per direct te stoppen als prof, was er een plekje over. 'Met het vertrek van Lennard moesten wij snel op zoek naar een waardige vervanger en we zijn blij dat we Julien hebben kunnen vastleggen. Hij heeft een schat aan ervaring en is voor ons direct als helper inzetbaar. Hij is heel erg gemotiveerd en gepassioneerd met zijn vak bezig', aldus sportief directeur Merijn Zeeman in een persbericht.

Vermote is logischerwijs dolblij met de kans die hij krijgt. 'Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Team Visma | Lease a Bike is een toonaangevende ploeg en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan tijdens het trainingskamp vanaf volgende week met de ploeg.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws