Baas Lotto-Dstny haalt uit naar Visma | Lease a Bike omtrent Andreas Kron, Nederlandse ploeg reageert Wielrennen
Wielrennen

Baas Lotto-Dstny haalt uit naar Visma | Lease a Bike omtrent Andreas Kron, Nederlandse ploeg reageert

Baas Lotto-Dstny haalt uit naar Visma | Lease a Bike omtrent Andreas Kron, Nederlandse ploeg reageert

Andreas Kron rijdt in 2024 voor Lotto-Dstny, maar de 25-jarige Deen had naar verluidt graag voor Visma | Lease a Bike willen acteren. Het Belgische RTBF publiceerde zondag een interview met Lotto-Dstny teambaas Sébastien Heulot, waarin hij best stevig uithaalde naar Richard Plugge, directeur van Visma | Lease a Bike. De Nederlandse ploeg reageerde op de kwestie.

'Zodra we contracten niet meer respecteren, glijden we van een gevaarlijke heuvel af, de transfer van Cian Uijtdebroeks (van BORA-hansgrohe naar Visma | Lease a Bike, red.) is schrijnend voor de sport. Het wordt ingewikkeld om stand te houden tegen teams met grote budgetten, en het is vervelend dat de manager van Visma | Lease a Bike (Plugge, red.) de president is van onze vakbond AIGCP.'

'Als we een president hebben die de regels niet respecteert, is het moeilijk om hem te vertrouwen. Ze hebben hetzelfde proberen te doen met Kron. Dat is vervelend en past niet bij de wielersport', aldus Heulot. Kron is de winnaar van de openingsrit in de Vuelta van afgelopen jaar, hij zal in 2024 'gewoon' voor Lotto-Dstny rijden.

Kron nam contact op met Visma | Lease a Bike?

In een reactie op de uitspraken van de ploegbaas van de Belgische formatie kwam Visma | Lease a Bike al rap over de brug: 'Kron heeft contact met ons opgenomen en beweerde dat er een clausule in zijn contract stond, die hem toestond om te vertrekken naar een andere WorldTour-ploeg. Dat bleek echter niet het geval te zijn, dus hebben we ons teruggetrokken', aldus het statement van de Nederlandse formatie tegenover het Deense wielermedium Feltet. Heulot zou reeds contact hebben opgenomen met Plugge over de zaak. Kron heeft bij Lotto-Dstny nog een contract tot het einde van 2024, hij wenste zelf niet direct op de ontstane kwestie te reageren bij Feltet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws