Visma | Lease a Bike trekt zonder Wout van Aert richting Giro: 'Dit is een grote teleurstelling' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike trekt zonder Wout van Aert richting Giro: 'Dit is een grote teleurstelling'

Visma | Lease a Bike trekt zonder Wout van Aert richting Giro: 'Dit is een grote teleurstelling'

Wout van Aert zal niet aan de start kunnen staan van de Giro d'Italia. Dat heeft de Belg zelf bekend gemaakt op het Instagram-kanaal van Visma | Lease a Bike. Van Aert herstelt momenteel van zijn zware val in Dwars door Vlaanderen.

'Ik ben blij te kunnen vertellen dat het een stuk beter met me gaat', aldus de Belg in de videoboodschap. 'En dat ik goed herstel van al mijn blessures. Na mijn val in Dwars door Vlaanderen herstellen de breuken goed, maar mijn gebroken ribben houden mijn bewegingsvrijheid nog tegen. Op dit moment kan ik nog niet volop trainen. Ik heb wel al mijn eerste pedaalslagen gemaakt op de fiets. Maar dus onvoldoende om van een serieuze training te kunnen spreken. Daarom hebben we samen besloten om niet te starten in de Giro d'Italia. Het is een grote teleurstelling om ook mijn tweede grote doel van dit jaar niet te kunnen nastreven. Maar op dit moment is mijn gezondheid het belangrijkste en heeft mijn lichaam de tijd nodig om volledig te herstellen.'

Wat nu voor Van Aert?

Van Aert kwam een dikke twee weken geleden in de afdaling richting de Kanarieberg zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen. Maar hij was niet de enige. Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Alex Kirsch, Biniam Girmay en nog vele anderen: allemaal lagen ze zwaar gehavend tegen het asfalt. Van Aert huilde van de fysieke en mentale pijn, beseffende dat alle maanden van voorbereiding op zijn grote doelen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, voor niets bleken te zijn. De Kempenaar brak bij de massaval enkele ribben, zijn borstbeen en zijn sleutelbeen. Hij werd met spoed geopereerd in het ziekenhuis van Herentals, waarna bleek dat hij ook zijn long gekneusd had. De Belg liet nadien via enkele Strava-activiteiten en Instagram-posts weten hoe het met hem gesteld was, maar wanneer hij terugkeerde in het peloton, bleef een raadsel.

Nu met zijn afzegging voor de Giro mist Van Aert naar eigen zeggen ook zijn tweede grote doel van het seizoen. Hij zou er normaal gezien als sprintlood moeten dienen voor Olav Kooij, maar die taak gaat nu naar Europees kampioen Christophe Laporte, die er ook geen fantastisch voorjaar op heeft zitten. In principe liet Van Aert de Tour schieten, maar die plannen zouden na de zware smak van Jonas Vingegaard ook wel eens van tafel gegooid kunnen worden. In plaats van La Grande Boucle wilde Van Aert zich in de Vuelta voorbereiden op het WK, maar het wordt afwachten of dat zo blijft. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws