Visma | Lease a Bike ziet Kelderman zich na lange tijd weer mengen: 'Ik zag mijn kans schoon' Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike ziet Kelderman zich na lange tijd weer mengen: 'Ik zag mijn kans schoon'

Visma | Lease a Bike ziet Kelderman zich na lange tijd weer mengen: 'Ik zag mijn kans schoon'

Als er één ploeg dit jaar te maken heeft gehad met een fikse portie pech, is het Visma | Lease a Bike wel. Na drie ritten in de Ronde van Zwitserland gaat alles gelukkig nog goed voor de Nederlandse WorldTour-formatie, dat met Wilco Kelderman zelfs een man op plaats drie in de algemene rangschikking heeft. En dat stemt uiteraard tot tevredenheid!

In de door Thibau Nys gewonnen derde rit - een typische puncheursetappe - mengde ook Kelderman zich. Een tijdje reed hij zelfs aan kop, maar in de slotmeters werd hij overvleugeld door vijf anderen. De 33-jarige Nederlander kwam derhalve als zesde over de meet, een resultaat waar hij zich gelukkig mee prees. 'Dit geeft een goed gevoel', vertelt hij in een berichtje op de ploegsite.

Voor Kelderman is Zwitserland zijn eerste koers sinds Parijs-Nice

'Het was weer een hectische dag. Daar staat Zwitserland ook wel om bekend', vervolgde de man uit Amersfoort. 'Het zijn nagenoeg altijd snelle etappes, en het is de hele dag op en af. We reden als ploeg een goede finale. We zaten steeds goed van voren. We wisten dat het zou uitdraaien op een lastige finale met een steil klimmetje op het einde. Ik had zelf al in gedachten om aan te gaan op het moment wanneer het kon.'

En dus viel de routinier inderdaad aan! 'In de laatste honderden meters zag ik mijn kans schoon', legt hij verder uit. 'Ik zette vanaf dat moment mijn verstand op nul en ben volle bak naar de finish gereden. Helaas waren er uiteindelijk vijf renners net iets sneller. Ik kan leven met deze zesde plaats. Het goede gevoel overheerst. Ik heb sinds Parijs-Nice niet meer gekoerst, dus ik ben heel blij met mijn huidige vorm. Het geeft een hoop vertrouwen richting de komende etappes.' De Ronde van Zwitserland wordt op dag vier vervolgd met een lastige rit richting de fameuze Gotthardpass, waar we dus naar alle waarschijnlijkheid een eerste klimmersclash te zien gaan krijgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws