Viviani zegt Cofidis vaarwel en keert na vier jaar terug bij INEOS Grenadiers Wielrennen
Wielrennen

Viviani zegt Cofidis vaarwel en keert na vier jaar terug bij INEOS Grenadiers

Viviani zegt Cofidis vaarwel en keert na vier jaar terug bij INEOS Grenadiers

INEOS Grenadiers heeft de terugkeer van Elia Viviani bekendgemaakt. De Italiaanse sprinter zegt Cofidis vaarwel en heeft voor drie jaar getekend bij zijn voormalige werkgever. 'Vanaf het moment dat ik de ploeg verliet, wist ik al dat ik er ooit terug wilde keren', zo klinkt het in een persbericht.

Viviani reed eerder al in 2015, 2016 en 2017 voor INEOS Grenadiers (toen nog Team Sky), waarna hij nog twee jaar in het tenue van Deceuninck-Quick-Step ging fietsen. In 2020 verkaste hij naar het Franse Cofidis, maar nu keert de spurtbom dus weer terug op het oude nest. 'Nu die dag is aangebroken, kan mijn geluk niet op', vertelt hij vol vreugde. 'Ik heb het contact met de ploeg nooit verloren. Dit voelt echt alsof ik terugkeer bij mijn familie.'

De 32-jarige renner heeft grootse plannen voor het komende wielerseizoen. 'Het doel is om zo veel mogelijk wedstrijden te winnen, wat natuurlijk ook de taak is van een sprinter. Daarnaast wil ik de jonge renners gaan ondersteunen met behulp van mijn ervaring. Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn rondom het ongelofelijk getalenteerde, jonge groep die momenteel wordt opgebouwd.'

Viviani hoopt de kunnen vlammen tijdens de Olympische Spelen in 2024

Daarnaast heeft Viviani grote ambities voor de Olympische Spelen in 2024, die plaats zullen vinden in Parijs. 'Dit jaar besefte ik hoe belangrijk de Spelen voor mij zijn', licht hij toe. Afgelopen zomer behaalde de renner een bronzen plak op de baan bij het omnium tijdens het sportevenement. 'Ik heb twee mindere jaren achter de rug en de Spelen gaven me terug wat ik miste: de benen, het vertrouwen, overtuiging en het vertrouwen in mezelf', aldus Viviani.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws