Vlasov verliest bijna twee minuten op slotklim: 'Ik had pijn in mijn onderrug' Wielrennen
Wielrennen

Vlasov verliest bijna twee minuten op slotklim: 'Ik had pijn in mijn onderrug'

Vlasov verliest bijna twee minuten op slotklim: 'Ik had pijn in mijn onderrug'

Aleksandr Vlasov eindigde vrijdag als 26e in de zevende etappe van de Tour de France. De kopman van BORA-hansgrohe kwam donderdag ten val in de zesde etappe, maar wist toen de schade te beperken tot vijf seconden. Vrijdag kreeg Vlasov echter bijna twee minuten aan zijn broek, waar hij duidelijk nog hinder ondervond van zijn val een dag eerder.

Bij BORA-hansgrohe hadden ze waarschijnlijk al rekening gehouden met een mindere Vlasov, want het waren ploeggenoten Maximilian Schachmann en Lennard Kämna die de aanval kozen. De Duitsers zaten mee in een sterke groep, die op de slotklim van de Planche des Belles Filles leek te strijden voor de ritzege. De 25-jarige Kämna bleef als laatste over en had bij aanvang van de slotkilometer nog een ruime marge op de groep met favorieten. In de zware laatste honderden meters stond de Duitser echter bijna stil en was het Tadej Pogacar die uiteindelijk naar de overwinning reed.

In de groep met favorieten was Vlasov al even gelost en op zijn eigen tempo probeerde hij uiteindelijk de schade te beperken. 'Ik had spierpijn in mijn onderrug en ik was een beetje aan het lijden in het laatste deel van de wedstrijd. Ik probeerde om niet te veel tijd te verliezen. Een slechte dag voor mij, maar ik hoop snel te herstellen en nog iets te kunnen doen', zo klinkt de renner van BORA-hansgrohe nog optimistisch.

Lastig weekend geeft Vlasov weinig tijd voor herstel

Door zijn tegenvallende dag is Vlasov vijf plaatsen gezakt in het algemeen klassement. Hij bezet nu de twaalfde plaats, op 2 minuten en 41 seconden van Pogacar. Zaterdag gaat de Tour de France verder met een rit die finisht op een col van de derde categorie. Weinig tijd om te herstellen dus voor Vlasov, die richting zondag alweer zijn oude benen moet hebben gevonden. Dan staan er twee cols van de eerste categorie op het programma en worden de verhoudingen in het algemeen klassement alleen maar duidelijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws