Voedingscoach Jumbo-Visma volgt Van Aert tot in Australië: 'Zal juichen als een Belg wint' Wielrennen
Wielrennen

Voedingscoach Jumbo-Visma volgt Van Aert tot in Australië: 'Zal juichen als een Belg wint'

Voedingscoach Jumbo-Visma volgt Van Aert tot in Australië: 'Zal juichen als een Belg wint'

De Belgische ploeg windt nergens doekjes om in Australië, niets wordt aan het toeval overgelaten. Het hotel? De allerbeste. De vliegreis? Extra comfortabel. Ook het eten moet van de hoogste klasse zijn. Daarom hebben de Belgen hulp ingeroepen van een specialist van Jumbo-Visma.

Martijn Redegeld verzorgt de voeding bij de Nederlandse ploeg, waardoor hij al een nauwe samenwerking heeft met Wout van Aert. In Australië is zijn voornaamste taak het samenstellen van een persoonlijk menu voor elke renner. 'Zodra de training erop zit, krijg ik hun file met wattages en verbruik, waaruit ik bepaal wat en hoeveel gram ze mogen eten', aldus Redegeld in het AD.

Dat dit geen makkelijke opgave is, blijkt maar weer in de voorbereiding naar de wegwedstrijd. 'Zojuist stuurde Wout een foto van een stuk taart met twee toefjes slagroom en caramelsaus - zijn toetje tijdens de koffiepauze halfweg de training. Ik moet dan bij benadering proberen uit te rekenen hoeveel calorieën en koolhydraten dat stuk taart bevat en op basis daarvan zijn dagmenu aanpassen.' Voor de verjaardag van Van Aert zal Redegeld vast iets extra's hebben geleverd.

Tekst gaat verder onder de foto

Voedingscoach Jumbo-Visma volgt Van Aert tot in Australië: 'Zal juichen als een Belg wint'
De hulp van Redegeld zal Van Aert naar een betere klassering moeten gidsen dan in Leuven vorig jaar: hij werd elfde

'Hotelmenu was geschikt voor bruiloftsfeesten, niet voor renners'

Dankzij Van Aert staat Redegeld nu voor het tweede jaar op rij klaar voor de Belgische nationale ploeg. 'Wout werkt een heel jaar met ons foodcoach-systeem. Het zou voor hem raar zijn om dat niet te doen in de aanloop naar een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. In januari kreeg ik een telefoontje of ik mee wilde naar Australië. Natuurlijk. Ik vind het chique dat ze die investering willen maken voor hun renners.'

Dat Redegeld ver gaat voor de Belgische ploeg mag duidelijk zijn. Het menu in het hotel voldeed niet, de lokale yoghurt wordt gecompenseerd met eiwitpoeder en voedingssuplementen werden meegenomen vanuit België. Hoewel Redegeld voor Jumbo-Visma werkt, hoopt hij bovenal dat er zondag in de wegwedstrijd een Belg wint. 'Met Dirk van de Ven is er ook een Nederlandse mecanicien mee van Jumbo-Visma. Ik ben dus niet de enige indringer. Ik vind het een eer om met deze ploeg te kunnen werken. Wanneer Remco (Evenepoel, red.) of een andere Belg, die niet voor Jumbo-Visma rijdt, zondag de wereldtitel pakt, zal je mij zeker op de tafel zien dansen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws