Mollema baalt van opstapeling aan pech voor Nederlandse Mixed Relay: 'Slechter kon niet' Wielrennen
Wielrennen

Mollema baalt van opstapeling aan pech voor Nederlandse Mixed Relay: 'Slechter kon niet'

Mollema baalt van opstapeling aan pech voor Nederlandse Mixed Relay: 'Slechter kon niet'

De dag kon niet slechter voor Bauke Mollema en zijn ploeggenoten tijdens de Mixed Relay. Eerst gooide materiaalpech roet in het eten van de Groninger, waarna Annemiek van Vleuten bij de start van de dames hard onderuit ging. Nederland kon daardoor niet meedoen om de medailles, waar Mollema van baalt.

De Nederlandse mannen waren amper vertrokken, of de ketting van Mollema schoot van het voorblad. 'Het was echt het slechtste moment zo'n beetje. De snelheid lag echt op 65 per uur, het ging wat naar beneden. Dat kost dan zoveel tijd, ook omdat er een beetje vertwijfeling was voor die andere mannen, van: "Gaan we wachten of niet?" Ik probeerde de ketting erop te leggen, die viel eraf, dat lukte eigenlijk niet. Dan een fietswissel, maar dan verlies je zoveel tijd, dan is het klaar', aldus Mollema.

Op de vraag of dit voorkomen kon worden door een dubbel voorblad in plaats van een enkele te monteren had Mollema geen antwoord. 'Dat is een goede vraag, dat weet ik ook niet. Ik rijd single speed, maar dat doe ik eigenlijk al jaren in bijna alle tijdritten. De ketting viel eraf, geen idee wat er gebeurde. Shit happens. Met twee kan je misschien iets makkelijker weer opschakelen, maar ook niet altijd, dat weet je nooit', vertelt Mollema aan NOS.

'Hopelijk gaat het met Annemiek goed'

Door het tijdsverlies werd terug aansluiten bij de doorrijdende Daan Hoole en Mathieu van der Poel lastig. 'Ik probeerde nog heel even volle bak te rijden, dan denk je aan terugkomen. We hadden afgesproken de eerste kilometers te wachten, in ieder geval op mij en Daan, Mathieu had geen tweede tijdritfiets. Omdat het op zo'n slecht moment was en de snelheid zo hoog lag, waren ze zo ver weg. Op een gegeven moment telde ik een beetje: dan ben je al vijftien, twintig seconden erachter. Dan kost het ook zo veel tijd als je nog extra wacht, dus dat had geen zin meer.'

Na de rampzalige beurt van de mannen draaide de wet van Murphy op volle toeren. Annemiek van Vleuten kwam hard ten val, tientallen meters na het startschavot, en kon niet verder. 'Slechter kon niet, alle pech bij elkaar. Hopelijk gaat het met Annemiek goed, dat is het belangrijkste. Het is jammer, anders doe je gewoon minimaal mee om een medaille, volgens mij zitten we maar veertien seconden van de bronzen plak. Ik denk zelfs dat we zonder pech meedoen voor goud.' Door de pech van Mollema en Van Vleuten heeft de Nederlandse ploeg de Mixed Relay feitelijk met vier renners in plaats van zes afgelegd. 'Met z'n tweeën of drieën scheelt best wel veel, zeker op zo'n parcours. Dan kan je gewoon langer herstellen en kan je een veel hogere snelheid ontwikkelen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws