Van Aert verlengt bij Jumbo-Visma: 'Zou bij ander team bij lange na niet dezelfde benen hebben' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert verlengt bij Jumbo-Visma: 'Zou bij ander team bij lange na niet dezelfde benen hebben'

Van Aert verlengt bij Jumbo-Visma: 'Zou bij ander team bij lange na niet dezelfde benen hebben'

Wout van Aert heeft zijn nog doorlopende contract bij Jumbo-Visma met twee jaar verlengd. De Belg, die zich momenteel voorbereid op zijn grote doel op het WK, ligt nu tot en met het einde van 2026 vast bij de Nederlandse wielerploeg, zo wordt officieel gemaakt via de officiële kanalen.

Van Aert rijdt al sinds 1 maart van 2019 bij Jumbo-Visma en boekte daar zijn grootste successen. Etappes in de Tour de France, de groene trui, winst in Strade Bianche, de E3, Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race, tal van ritzeges in de belangrijkste rittenkoersen van een week en Van Aert werd bij Jumbo-Visma een wereldtopper op het gebied van tijdrijden.

De krabbel onder een nieuw en verbeterd contract is dan ook niet zo gek. 'Ik voel me heel goed bij deze ploeg. We hebben al laten zien dat ik er tot mijn beste prestaties kan komen. Dat is mede te danken aan de omkadering die ik er krijg. Dat ze opnieuw met me wilden praten verraste me, maar het is een mooie erkenning. We waren er snel uit dat we langer met elkaar door wilden', zo klinkt het.

Van Aert verlengt bij Jumbo-Visma: 'Zou bij ander team bij lange na niet dezelfde benen hebben'
Wout van Aert in het groen naar ritwinst in de Tour

Van Aert blij met kansen bij Jumbo-Visma

Van Aert is niet bang dat hij straks te lang bij Jumbo-Visma zit. 'Ik geloof niet in de gevaren van een langere samenwerking, want ik heb ondervonden dat we er nu al vier jaar in slagen constant beter te worden. Eén van de leuzen van de ploeg is ‘elke dag beter’ en dat is niet zomaar uit de lucht gegrepen. We blijven verbeteren in de performance en ook naar buiten toe, de omkadering, alles. Daarom weet ik dat ik niet bang hoef te zijn om nog vier jaar langer bij deze ploeg te zijn.'

Jumbo-Visma en Van Aert branden van de ambitie, zo blijkt ook uit de woorden van sportief directeur Merijn Zeeman. 'Als renner en als persoon maakt Wout ons beter. Hij is een verschilmaker, zowel door het behalen van topprestaties als als teamplayer. Hij stuwt ons naar grootse dingen. We zijn superblij dat hij de komende vier jaar deel uitmaakt van ons team.' Ook Van Aert is ambitieus: 'Ik zoek altijd nieuwe uitdagingen en ik heb er nog genoeg te vervullen. Soms hoor ik wel eens de kritiek dat ik door de ploeg te weinig kansen krijg, maar ik geloof juist dat ik al veel meer kansen heb gekregen door de ontwikkeling die ik heb kunnen doormaken bij deze ploeg. In een ander team zou ik misschien enige kopman kunnen zijn in een grote ronde, maar ik zou bij lange na niet dezelfde benen hebben.'

Video: 'Het liefst fietsen we samen door tot in de eeuwigheid'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news