Volgens Bakelants ontsnapte Van Aert aan groot ongeluk in trainingsrondje: 'Lag bijna onder een betonmixer' Wielrennen
Wielrennen

Volgens Bakelants ontsnapte Van Aert aan groot ongeluk in trainingsrondje: 'Lag bijna onder een betonmixer'

Volgens Bakelants ontsnapte Van Aert aan groot ongeluk in trainingsrondje: 'Lag bijna onder een betonmixer'

Wout van Aert bereidt zich op dit moment voor op de Ronde van Vlaanderen, maar volgens Jan Bakelants is er afgelopen dinsdag iets bizars voorgevallen. De Belg, die met Van Aert en Daan Soete een rondje reed, vertelt namelijk in de podcast Wielerclub Wattage dat Van Aert bijna onder een betonmixer lag.

'Wout moest een intervaltraining doen, maar het fietspad op die weg was niet geschikt voor snelheden van 40 à 45 km/u', vertelt Bakelants. 'Uit eigen ervaring weet ik dat de gemiddelde Nederlander het recht in eigen handen durft te nemen als ze zien dat een fietser niet op het fietspad rijdt. Na vijf minuten fietsen op de weg hoorde ik plots het getoeter van een betonmixer, die tegelijkertijd langs ons kwam gereden. Zoals het een echte wegpiraat betaamt, deed de bestuurder van de betonmixer de deur dicht terwijl hij aan toeteren was.'

Bakelants: 'Wout was bijna dood'

Volgens Bakelants ging het op dat moment bijna mis. 'Wout kon niet anders dan Daan de kant inrijden. Anders was onze wilde weldoener wellicht ten hemel gevaren. Wout was bijna dood. Hij lag letterlijk bijna onder de betonmixer, het was echt schrijnend.'

Bakelants snapt wel dat ze eigenlijk op het fietspad moesten rijden, maar vindt de actie nog steeds ongelofelijk. 'De actie van de betonmixer was echt disproportioneel. Ik denk niet dat je dat soort acties kan ondernemen in het verkeer. Ook al vind je als betonmixer dat je meer het recht hebt om op de betonnen weg te rijden dan een fietser, waarvoor een slecht aangelegd fietspad was."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws