Vollering, Vos en Markus bezorgen Nederland sloot succes in Vuelta: 'Mooi startpunt voor zomers succes' Wielrennen
Wielrennen

Vollering, Vos en Markus bezorgen Nederland sloot succes in Vuelta: 'Mooi startpunt voor zomers succes'

Vollering, Vos en Markus bezorgen Nederland sloot succes in Vuelta: 'Mooi startpunt voor zomers succes'

Demi Vollering wist zaterdag op knappe wijze de Vuelta Femenina naar haar hand te zetten. De dame van SD Worx-Protime rondde het in de slotetappe op passende wijze af, door ook die op haar naam te schrijven. De Nederlandse haalde hiermee haar gram nadat ze vorig jaar de eindwinst aan Annemiek van Vleuten moest laten.

Vollering was daar uiteraard zeer content mee, zo liet ze ook weten in haar flashinterview. 'De ploeg heeft de gehele dag goed werk geleverd. Voorafgaand aan zo'n bergrit ben je toch altijd een beetje nerveus, al was de laatste klim niet heel moeilijk. Er stond wel wat tegenwind, maar het was niet al te steil.' Uiteindelijk reed ze in de laatste vijf kilometer weg van de concurrentie.

'Er was een gedeelte waar de wind mee zat en je dus je eigen tempo kon bepalen, waar ik dacht: ik moet aanvallen, zodat ik alvast een voordeeltje heb', aldus de rode trui-winnares. 'Zodoende moest de rest achter mij rijden met tegenwind, maar het was mooi om te merken dat ik mijn voorsprong kon verstevigen en zodoende uiteindelijk ook de etappe kon winnen', legt ze uit.

'Dat ik de Vuelta win, is fantastisch. We hebben de gehele week supersterk gereden en gaan nu naar huis met twee etappezeges, een eindoverwinning en enkele podiumplaatsen, dus daar kunnen we als ploeg zeker trots op zijn. Hopelijk is het een goede 'start' voor de zomer', vertelt de Nederlands kampioene, die volgend seizoen vertrekt bij haar ploeg.

Vollering richt zich vrij vlot alweer op haar volgende koersen. 'Ik zou graag eerst wat rittenkoersen in Spanje rijden en daarna naar de Tour de France Femmes gaan. Met deze rode trui al in de pocket, ben ik ambitieus voor wat er nog komen gaat', sluit ze af.

demi vollering

Markus pakt tweede plek in eindklassement

'Het was echt een hele mooie strijd. De hele ploeg heeft alles gegeven wat erin zat, en ik ben echt superblij dat het zo uitpakt. Een paar kilometer voor de top reed ik weg, en het was vervolgens volledig aan mij. Het was gelukkig heel zwaar op de top, waardoor ik het verschil kon maken. Vorig jaar viel ik op de laatste dag net buiten het podium, en nu schuif ik zelfs nog een plekje op, echt heel mooi', duidde nummer twee Riejanne Markus.

Marianne Vos nam het puntenklassement mee. 'De week begon goed met een ploegentijdrit, en daarna hebben we altijd meegedaan voor de ritoverwinning, en stonden we goed in het algemeen klassement. We mogen met Team Visma | Lease a Bike terugkijken op een hele mooie week. Ik ben tevreden over mijn voorjaar, en het is natuurlijk mooi om de periode zo te kunnen afsluiten', aldus de rappe dame.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws