Voorbeschouwing Milaan-Turijn 2023 | Groenewegen en Girmay willen mindere Tirreno-Adriatico doen vergeten Wielrennen
Wielrennen

Voorbeschouwing Milaan-Turijn 2023 | Groenewegen en Girmay willen mindere Tirreno-Adriatico doen vergeten

Voorbeschouwing Milaan-Turijn 2023 | Groenewegen en Girmay willen mindere Tirreno-Adriatico doen vergeten

Kan u zich nog de zege van Primoz Roglic uit 2021 herinneren? Juist, dat is nu niet meer aan de orde. Milaan-Turijn is sinds vorig jaar weer een koers voor sprinters en dat is in de 104e editie niet anders! In de Leiderstrui blikt vooruit!

Vorig jaar koos de organisatie er zoals gezegd voor om de sprinters weer in het middelpunt van de belangstelling te zetten. De vlakke koers liep uit op een massasprint, waarin Mark Cavendish, toen nog rijdend voor wat nu Soudal-Quick Step heet, de rapste was. De Engelsman versloeg Nacer Bouhanni en Alexander Kristoff en mocht zichzelf voor de eerste keer winnaar van Milaan-Turijn noemen.

Praktische informatie Milaan-Turijn 2023

  • Woensdag 15 maart
  • Rho - Orbassano (192 km)
  • Deelnemers
  • Klassering: 1.1

In dit artikel

  • Laatste winnaars
  • Parcours, weer en tijden
  • Favorieten
  • TV-informatie

Laatste winnaars Milaan-Turijn 2023

2022 Mark Cavendish

2021 Primoz Roglic
2020 Arnaud Démare
2019 Michael Woods
2018 Thibaut Pinot
2017 Rigoberto Úran
2016 Miguel Ángel López
2015 Diego Rosa
2014 Giampaolo Caruso
2013 Diego Ulissi

Parcours, weer en tijden Milaan-Turijn 2023

Voorbeschouwing Milaan-Turijn 2023 | Groenewegen en Girmay willen mindere Tirreno-Adriatico doen vergeten

Het parcours van 2023 is nóg vlakker dan vorig jaar. Er moeten in totaal maar 833 hoogtemeters overwonnen worden tussen Rho en Orbassano en dat gebeurt heel geleidelijk. Normaal gesproken zal een vroege vlucht de ruimte krijgen en wordt de controle in handen genomen door de sprintersploegen.

De laatste kilometers richting Orbassano lopen in licht dalende lijn, alvorens er wordt gefinisht in een straat met de prachtige naam Circonvallazione interna. Veel scherpe bochten kent de finale niet. Zo nu en dan wordt er wel van richting gewisseld, maar de remmen hoeven niet tot in extreme getest te worden. Wordt het wederom een massasprint? Logischerwijs wel.

Voorbeschouwing Milaan-Turijn 2023 | Groenewegen en Girmay willen mindere Tirreno-Adriatico doen vergeten

Weer

Maart roert zijn staart, maar niet in Italië! De renners krijgen een heerlijk voorjaarszonnetje voorgeschoteld. Jasjes lijken uit den boze, daar het zestien graden Celsius wordt en de wind een vrije dag heeft opgenomen. Ideaal koersweer dus!

Tijden

Start: 11:45 uur
Finish: 16:15 uur

Favorieten Milaan-Turijn 2023

Let op: Het deelnemersveld is nog niet compleet en wordt aangevuld indien er iets verandert.

Het sprintersgilde zal hun kans willen grijpen onder de Italiaanse zon! Fernando Gaviria (Movistar) en Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) lijken in dat geval de te kloppen mannen te zijn. Gaviria leeft helemaal op bij zijn nieuwe ploeg en mengt zich weer steeds vaker tussen de toppers. Groenewegen zal na een ietwat tegenvallende Tirreno-Adriatico willen laten zien uit welk hout hij gesneden is.

Er staan meer sterke mannen aan het vertrek. Wat te denken van de grillige Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic)? Het ene moment is de Fransman heel snel, terwijl hij er op het andere moment niet aan te pas komt. Dat geldt ook voor Biniam Girmay (Intermarché Circus-Wanty). De Eritreeër begon goed met een zege in de Ronde van Valencia, maar viel best een beetje tegen tijdens de Tirreno-Adriatico. Wellicht is Milaan-Turijn de ideale plek om weer wat vertrouwen op te doen. Voor Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team) is het vinden van aanknopingspunten ook belangrijk. De Engelsman wist nog niet te winnen voor zijn nieuwe ploeg.

Biniam Girmay
Biniam Girmay

Aan potentiële verrassingen ook geen gebrek. Misschien krijgen Luca Mozzato en Jenthe Biermans (Arkéa Samsic) wel de kans als Bouhanni zijn dag niet heeft. Normaal gesproken lijken de Italiaan en de Belg lead-out te zijn, maar zoals gezegd is Bouhanni best grillig. Er staat ook een sterke landgenoot van Mozzato aan de start. Andrea Vendrame (AG2R Citroën Team) en Jon Aberasturi (Trek Segafredo) richten zich al jaren op het heuvelachtige werk, maar begonnen toch echt als sprinter. Misschien zijn deze mannen tot iets bijzonders in staat? Ook Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), Casper van Uden (Team DSM), Matteo Moschetti (Q36.5) en Filippo Fiorelli (Green Project-Bardiani) krijgt de kans om iets te laten zien.

De koers kan ook uitdraaien op een ander scenario. Het is onwaarschijnlijk, maar toch. In dat geval mogen mannen als Oliver Naesen, Greg Van Avermaet (beide AG2R Citroën Team), Gonzalo Serrano (Movistar), Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost), Zdenek Stybar en Lukas Pöstlberger (beide Team Jayco AlUla) niet onderschat worden. Als laatste pikken we Richard Carapaz (EF-Education EasyPost) er nog even uit. Winnen gaat de kersvers Ecuadoriaans kampioen niet, maar hij is wel terug op het hoogste niveau. Altijd mooi om een renner van zijn formaat terug te zien.

Favorieten Milaan-Turijn 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) en Fernando Gaviria (Movistar)

Schaduwfavorieten: Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic) en Biniam Girmay (Intermarché Circus-Wanty)
Longshots: Andrea Vendrame (AG2R Citroën Team), Jon Aberasturi (Trek Segafredo), Casper van Uden (Team DSM), Matteo Moschetti (Q36.5), Filippo Fiorelli (Green Project-Bardiani), Luca Mozzato en Jenthe Biermans (beide Arkéa Samsic)

TV Milaan-Turijn 2023

Eurosport 1 is the place to be als u Milaan-Turijn wilt volgen! De zender is er vanaf 14:30 uur bij op het open kanaal. Uiteraard verzorgt ook In de Leiderstrui updates gedurende de koers!

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws