Vos stelt eindzege Catalonië veilig, gulle eindwinnares Kopecky en Wiebes zien Majerus blunderen in GB Wielrennen
Wielrennen

Vos stelt eindzege Catalonië veilig, gulle eindwinnares Kopecky en Wiebes zien Majerus blunderen in GB

Vos stelt eindzege Catalonië veilig, gulle eindwinnares Kopecky en Wiebes zien Majerus blunderen in GB

Marianne Vos heeft de eindzege in de Ronde van Catalonië veiliggesteld. De 37-jarige Nederlandse van Visma | Lease a Bike legde de basis voor haar overwinning op zaterdag, toen ze iedereen bergop naar de vaantjes reed. Een tweede plaats in de sprint op zondag volstond. Ally Wollaston was net als op dag één sneller in een massaspurt. In de Women's Tour kreeg de eindsprint een opvallend einde...

Een dik uur na de zeges van Wollaston en Vos in Catalonië leek SD Worx-Protime in de laatste etappe van de Women's Tour te gaan winnen en daarmee een dubbelslag te slaan. Lotte Kopecky had de eindzege binnen en besloot samen met sprintster Lorena Wiebes voor Christene Majerus te rijden in de spurt.

De Luxemburgse ging hard aan en leek makkelijk te gaan winnen. Ze juichte echter te vroeg en zag Ruby Roseman-Gannon in een fotofinish aan het langste eind trekken. Niet de eerste keer voor SD Worx-Protime, dat op eenzelfde manier al de zege in de Amstel Gold Race verloor. Toen juichte Wiebes te vroeg en won Vos op de streep.

In België werd ook nog gekoerst bij de dames op zondagavond. In de sprint in de SPAR Flanders Diamond Tour stond absoluut geen maat op Chiara Consonni. De Italiaanse van de opleidingsploeg van UAE ADQ won met een dikke fietslengte verschil voor de Finse Anniina Atholsalo de Oostenrijkse Kathrin Schweinberger.

Uitslag etappe 3 Ronde van Catalonië 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag SPAR Flanders Diamond Tour

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag etappe 4 Women's Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws