Nederlandse rensters houden huis! Vos toont klimbenen, ook Brand en Wiebes vieren feest Wielrennen
Wielrennen

Nederlandse rensters houden huis! Vos toont klimbenen, ook Brand en Wiebes vieren feest

Nederlandse rensters houden huis! Vos toont klimbenen, ook Brand en Wiebes vieren feest

De Nederlandse wielrensters regen zaterdag de zeges aaneen. In Catalonië revancheerde Marianne Vos zich met een overwinning in de bergrit naar La Molina, op de onverharde wegen van het Hageland bleek Lucinda Brand de sterkste en in Engeland snelde Lorena Wiebes naar de overwinning.

SD Worx-Protime won de eerste twee etappes van de Women's Tour met Kopecky en de vraag was dus of de Nederlandse formatie de ongeslagen reeks op dag drie kon voortzetten. Gezien het vlakke profiel van de etappe leek sprintster Lorena Wiebes op voorhand een grotere favoriet voor de dagzege dan haar ploegmaat Kopecky.

De Britse rensters Jo Tindley en Madelaine Leech reden weg in de openingsfase. Lucy Lee probeerde de sprong naar de twee te maken, maar bleef uiteindelijk hangen tussen de koploopsters en het peloton in. Ze bleef echter niet lang alleen. Zo kreeg ze vanuit het peloton gezelschap van Emma Caitlin Dimbleby en van voren viel Leech terug na materiaalpech.

Het peloton kende weinig zorgen. De sprintersploegen hielden de voorsprong binnen de twee minuten, waardoor de rensters vooraaan vrijwel kansloos waren. Er zou dan ook worden gesprint voor de overwinning. Daarin maakte Wiebes haar favorietenrol waar. Ze klopte haar landgenote Charlotte Kool en de Australische Georgia Baker. SD Worx-Protime behield dus de ongeslagen status en kan er zondag nog vier uit vier van maken.

Ook Nederlands succes in Hageland en Catalonië

In België stond Dwars door het Hageland op het programma, een lastige eendagskoers die over veertien onverharde stroken voerde. Daar wist crosser Lucinda Brand (Lidl-Trek) wel raad mee. Zij bleek op de beklimming van de Citadel van Diest, waar de aankomst op lag, de sterkste van een uitgedund peloton. Thalita de Jong en Karlijn Swinkels maakten er een volledig Nederlands podium van. Mischa Bredewold viel er namens SD Worx-Protime net naast.

In Catalonië kwam Vos deze keer wel juichend over de finish, waar ze een dag eerder nog werd afgetroefd door Ally Wollaston. Visma | Lease a Bike maakte er in skioord zelf een één-tweetje van. Achter de ongenaakbare Vos, die met een voorsprong van bijna een minuut won, finishte haar ploegmaat Riejanne Markus als tweede. Visma | Lease a Bike domineerde de top tien van de uitslag compleet met ook rensters op de plekken zeven, acht (Fem van Empel) en negen. De Ronde van Catalonië sluit zondag af met een rit naar Barcelona.

Uitslag etappe 3 Women's Tour 2024

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag Dwars door het Hageland

Results powered by FirstCycling.com

Uitslag etappe 2 Ronde van Catalonië 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws