Vreugde bij Godon na winst in Parijs-Camembert: 'Wist dat ik geduld moest hebben' Wielrennen
Wielrennen

Vreugde bij Godon na winst in Parijs-Camembert: 'Wist dat ik geduld moest hebben'

Vreugde bij Godon na winst in Parijs-Camembert: 'Wist dat ik geduld moest hebben'

AG2R Citroën Team was dinsdag aan het feest tijdens Parijs-Camembert. Dorian Godon ging er voor het tweede jaar op rij met de overwinning vandoor, terwijl ploeggenoot Geoffrey Bouchard op een derde plek eindigde. Na afloop spraken uitten de mannen hun vreugde op de ploegsite.

Godon kon zijn geluk niet op, nadat hij Pierre-Luc Périchon wist te kloppen in een sprint-a-deux. 'Het doel was om dinsdag te winnen met de ploeg. Enkele aanvallen openden de koers, maar ik wist dat ik geduld moest hebben. Dankzij mijn overwinning van vorig jaar wist dat het belangrijk was om voorin te blijven tijdens de finale, aangezien er veel bochtige wegen waren.'

De Fransman maakte deel uit van een kopgroep van vier, waar ook Lars van den Berg deel van uitmaakte. De Nederlander reed echter lek, terwijl Bouchard moest lossen op de slotklim. Zodoende mocht Godon het uiteindelijk gaan uitvechten met landgenoot Périchon. 'Ik had er alle vertrouwen in dat ik de sprint kon winnen, want ik had goede benen. Met de derde plaats van Geoffrey hebben we een mooie collectieve prestatie neergezet. Het is een grote voldoening om te winnen. Op naar het Franse kampioenschap!'

Bouchard gaf eveneens een korte reactie na de koers. 'Onze ploeg was dinsdag favoriet en we waren inderdaad de hele dag aanwezig, zo ook met Greg Van Avermaet (achtste) en Oliver Naesen. Dorian sloot het uitstekend af. Het is mooi om dit podium met hem te delen', aldus Bouchard.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws