Van den Berg kon zege vergeten na lekke band: 'Was klaar om te sprinten voor de winst' Wielrennen
Wielrennen

Van den Berg kon zege vergeten na lekke band: 'Was klaar om te sprinten voor de winst'

Van den Berg kon zege vergeten na lekke band: 'Was klaar om te sprinten voor de winst'

Lars van den Berg zag zijn kansen op een overwinning in Parijs-Camembert in rook opgaan vanwege een lekke band. Zodoende greep de jonge Nederlander net naast het podium: hij werd vierde. In een reactie op de ploegsite blikt Van den Berg terug op de koers.

'Ik voelde me dinsdag heel goed. Ik viel in de finale meerdere keren aan en wist met drie andere renners (Dorian Godon, Pierre-Luc Périchon en Geoffrey Bouchard, red.) te ontsnappen. Ik had het wat lastig om de laatste beklimming, maar ik hield het vol en was klaar om te sprinten voor de overwinning', zo klinkt het positief.

Vervolgens kreeg de 22-jarige renner helaas te maken met een lekke band. 'Ik voelde me in staat om mijn eerste overwinning voor de profs veilig te stellen, maar daardoor waren mijn kansen verkeken. Ik heb daarna nog alles gegeven tot de finish om het peloton voor te kunnen blijven.'

Uiteindelijk zag de renner van Groupama-FDJ zichzelf terug op een vierde plek. 'Op zich is het natuurlijk een goed resultaat, maar als je voelt dat je in staat bent om voor de overwinning mee te doen, is dat erg teleurstellend', aldus Van den Berg, die aangeeft wél tevreden te zijn met zijn huidige vorm.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws